Svensk Basket i väntans tider. Blir det ett aprilskämt eller en positiv Valborg.

Tittade på Plannja Basket vs Södertälje, match 3 från 2002.

Guarden Eddie Shannon och forwarden Josh Shoemaker måste båda två tillhöra topp fem av amerikaner i Luleå genom alla tider.

Jag såg flera av deras matcher live på plats men man glömmer på 18 år så jag letade och hittade matchen på youtube.

Shannon  var blixtsnabb och otroligt spänstig med ett bra skott. ”Skomakaren” var en lång atletisk och mångsidig basketspelare som även kunde skjuta utifrån. Elliott är fortfarande min guard favorit och Veldhuisen nära korgen.

Jag minns särskilt hur Shannon och Shoemaker pendlade mellan Luleå och finska Torneå så att Plannja skulle kunna klara sig med att endast betala artistskatt.

Om en utländsk spelare var mer än 180 dagar i landet då fick klubbarna betala full skatt för hela anställningsperioden. Plannja valde att kringgå det för att kunna ha dem i laget längre tid. De bodde i Torneå men pendlade till Luleå för att träna och spela matcher. En märklig situation på den tiden.

Läser att Wettarna anställer fjolårets assisterande coach spanjoren Perez som head coach till kommande säsong. Killen är bara 25 år så det blir den i särklass yngsta coachen i basketligans historia vad jag minns. Han är givetvis en lågbudget lösning men de har antagligen inget annat val med tanke på huvudsponsorns avhopp.

Knowledge of the game är den viktigaste faktorn och antagligen har han den. Frågan är bara om hans låga ålder blir en negativ faktor hos spelare eller domare. Vi hoppas på det bästa givetvis.

Lundqvist blev kvar i Alvik. Jag spekulerade ju om Telge för en tid sedan men där ligger man lågt. Ekonomin är mer pressad än någonsin.

Inget är klart med coachfrågan i Telge heller. Bengtsson får tillökning i familjen snart så det kan påverka. Kan Hanna Bouldwin bli aktuell igen – kul i så fall med kvinnlig coach. Ellen Åström har anbud från andra klubbar.

Jag trodde att både Luleå och A3 skulle satsa på att försöka värva Lundqvist eftersom jag tror att den svenska stommen blir viktigare kommande säsong än någonsin. Kanske försökte de vad vet jag.

Som det ser ut idag har Alvik den klart bästa svenska stommen plus McCarville och det räcker långt. De nuvarande och f d landslagsspelarna som finns i Alvik håller alla nivå som habila amerikanskor så laget är starkt redan nu.

Fick igår höra talas om en mycket intressant coachförändring som är på gång i basketligan men jag väljer att inte skriva om det.

Två dagar kvar till sista april och fortfarande intet nytt om Djurgårdens vara eller icke vara i BLH till kommande säsong. Jag väntar lyhört på vad SBBF har att komma med någon av de närmaste två dagarna. Jag blir inte förvånad över någonting alls längre. Blir det ett stort april skämt eller ett positivt vårbesked på Valborg ?

Börjar att fundera mer och mer på hur den svenska regeringen har tänkt att kompensera oss alla 70+, som ställer upp till 100% för att rädda den svenska sjukvården under den här krisen.

Nog tycker jag att vi borde få någon form av kompensation för att vi stannar hemma i karantän i flera månader.

Många tappar stora delar av sin livskvalitet när man inte får leva någorlunda som vanligt. Att bara gå omkring och promenera för sig själv eller med någon på avstånd är inte särskilt upplyftande mer än för fysiken.

Det borde vara värt minst en extra tusenlapp i månaden i pension så småningom.

Godmiddag