Tankar på en lördag

Läser i VK bloggen om A3 tankar och förvånas över att klubbdirektören pratar om att Euroleague kan vara ett bra mål.

Jag tycker givetvis att det skulle vara fantastiskt att i framtiden få uppleva live några av Europas bästa basketlag i Umeås gamla fina Sporthall men jag tror nog att det är en dröm som aldrig kommer att bli verklighet.

Jag har svårt att se att A3 skall kunna få ihop en budget på så många miljoner som krävs för att för det första kunna ta sig till finalspel i Euro Cup och där kvalificera sig till Euroleague.

Pandemins utveckling talar i stället allt mer för att det knappast bli något Europaspel överhuvudtaget.

Jag tror att de svenska lagen mer och mer får rikta in sig på en inhemsk liga som spelas inför mycket begränsad publik.

Det kan till och med bli så att det blir helt utan utländska spelare eller bara med de utländska spelare som finns kvar i landet.

Hur många amerikanska spelare kommer att våga åka till Italien, Frankrike eller Spanien m.m med tanke på hur pandemin härjar ?

Jag tror att rätt strategi är att försöka knyta till sig några riktigt bra svenska spelare till sitt lag i bristen på möjligheten att bygga laget med utländska spelare.

Jag tror att det bara är en tidsfråga innan besked kommer om att WNBA ställs in. Hur skall den kunna starta och genomföras när inga andra ligor kan spela matcher förrän i bästa fall i juni eller juli.

Vi kommer att få en helt ny ordning på det mesta i livet under minst ett år till det att ett fungerande vaccin har framställts och testats.

Godmiddag