Smått och blandat

Vem blir coach för BSKT ?

Vi vet nu att Håkan Larsson valde tryggheten och närkontakten med barnen hemma i Luleå före en tuff utmaning i BSKT och det kan jag förstå. Närheten till familjen står högt på listan. Det skulle ha varit intressant med Larsson som coach för BSKT. Han spelade alltid bra försvar och ganska enkelt anfall med fart och fläkt. Den spelstilen skulle säkert ha fått prägla BSKT.

Jag undrar om BSKT har ringt till Ike Person i Uppsala. Det skulle i alla fall jag ha gjort. När han var i Umeå i vintras med Uppsalas damer då pratade jag med honom och då svarade han att han skulle vara intresserad att coacha BSKT om de kontaktade honom.

Jag skulle absolut ta ett snack med vår egen lokala produkt Johan Pierre. Han har hunnit bli 32 år, har skaffat sig steg 3 tränar utbildning för 2 år sedan. 

Med tanke på att det inte har gått att gå steg 4 de senaste åren så borde steg 3 tills vidare vara godkänt för coachning i BLH.

Johan Pierre skulle vara ett intressant namn tycker jag. Han skulle kunna kombinera studierna på UMU utan problem. Pierre är en erfaren spelare, kunnig och taktisk. Han skulle vara en toppkandidat på min lista. En satsning på Pierre tror jag skulle tagga flera lokala spelare till en rejält hård satsning.

Jag undrar också om BSKT har ringt Gehrke. Man vet inte hur en människa tänker innan man har frågat och förhoppningsvis fått ett ärligt svar. Är Gehrkes mål att endast coacha på toppnivå i Sverige eller något lag ute i övriga Europa. Kan han tänka sig en stor utmaning med ett mindre lag med liten budget ?

Att ta sig an ett lag som BSKT borde vara en stimulerande utmaning. Ett coachuppdrag helt utan press i Norrlands riktiga huvudstad som växer så snabbt att man nästan kan stå till och se på. Umeå har snart 140000 innevånare, över 30000 studenter, ett sport, musik och annat kulturliv i svensk toppklass. Dessutom skiljer sig medeltemperaturen mellan Stockholm och Umeå numera marginellt.

Det enda som inte växer i Umeå just nu är basketpubliken men det vänder om BSKT börjar att vinna lite mer.

Ekonomi

A3 betalade in 897000 kr till Skatteverket i mars månad. Idag återstår 279958 till KFM och även 468887 till Skatteverket alltså totalt 748845 kr. Skuldbördan är fortfarande tung.

Skuldbördan till Skatteverket för BSKT är 137202 (61966 SKV & 75236 till KFM) vilket är mer hanterbart och bör kunna täckas upp då kompensationen för det avbrutna seriespelet så småningom betalas ut. Enligt uppgift skall skulderna för hyror (planhyra för träning & matcher) regleras av kommunen mot ej utbetalda sponsoravtal.

KFUM Umeås damlag skall redan ha säkrat  ekonomin för deltagandet i kommande års basketetta. Om det stämmer så är det bra jobbat. En säsong för ett Norrlandslag kostar minst 300-400.000 kr och då är inte en ev. coach kostnad inräknad i det.

Penn State m.m
Läser i Joulamos blogg att Sabel hamnar i Penn State. En välkänd skola även om den inte tillhör de 100 bästa i USA. Jag vet inte om Sverige har haft några spelare där under de senaste 25 åren. Jag vet att Cometernas Pia Edvinsson spelade där i slutet av 80-talet när laget var bra och hon var en viktig faktor i laget. Jag har för mig att de nådde Sweet Sixteen.

Ser att Alvik försöker behålla de flesta från i fjol, men jag skulle inte bli helt förvånad om Lundqvist återigen hamnar i Telge. Coach Bengtsson är kvar och vad jag kunde se så var hon en stor favorit hos honom säsongen 18/19.

Och så till något helt annat.

På Minervaskolan där jag normalt jobbar som Fritidsledare (inte nu i karantäntider) har vi under det senaste 12 månader drivit ett projekt för att öka aktiviteten på skolgården under rasterna. Fotbollen, King och det andra vanliga lekarna är etablerade sedan generationer men……

Genom en riktad satsning av skolan på personal och utomhus utrustning för basketboll med inköp av många bollar och korgar har det visat sig att många barn vill hålla på med det under rasterna. Vi har så många bollar så att nästan alla kan få låna en egen boll. Det är viktigt för att skapa spontan rörelse och intresse. Det är idag inte ovanligt att mellan 25-30 barn vid varje rast studsar och skjuter på korgarna med en basketboll.

Vi kan verkligen prata om en explosion i spontanidrottande.

Godmiddag