Ungdomsidrotten är viktigast efter pandemin

Det pratas om vad som kommer att hända efter pandemin.

Hur kommer idrotten att förändras ? Elitidrotten kommer att få sig en rejäl törn det är jag ganska säker på men den kommer att överleva trots allt. Folket vill gå på idrott mer eller mindre och man är beredd att betala för det.

En del elitföreningar får ta några steg tillbaka men jag tror att de flesta klarar sig med en bantning av budgeten, som kanske bara är hälsosam. De som har god ekonom och resurser på banken kommer att ta kliv framåt.

Jag värnar i första hand om ungdoms och breddidrotten men tyvärr tror jag att den får sig en större knäck av detta om inte kommuner och statsmakten pumpar in rejält med slantar i föreningarna. Bidrag för att täcka förluster räcker inte.

Det borde vara bekant för de flesta att idrottsrörelsen själ har i ”alla tider” varit eldsjälarna och de ideella ledarna men det finns en gräns för även dem och den gränsen har börjat att nås allt snabbare efter millennium skiftet.

Det kommer även i fortsättningen att finnas många ideella ledare men alla kanske inte med den kunskap som behövs för att kunna erbjuda barn och ungdomar rätt miljö.

Kommuner och staten borde avsätta stora öronmärkta resurser till föreningslivet så att föreningslivet kan arvodera professionella ungdomsledare som kan arbeta på heltid och inte bara några få timmar i veckan.

Ju fler som blir föreningsaktiva oavsett sport och som kan hållas borta från brott och stillasittande ju mer kommer kommunerna och staten att spara i uteblivna brott och hälsoproblem.

Godmiddag