Håller regelverket eller blir det en total makeover

Jag har fått information om att Wetterbygden och Djurgården är positiva  till A2. Det är att deras ekonomiska situation som inte tillåter ett fortsatt spel i nuvarande form. De skall ha bekräftat att de kliver av om det blir en BLH som i fjol.

Alvik och Högsbo skall ha fått erbjudande om att ta klivet upp och då spela i en A2 serie med 6 lag (bl a Umeå, DIF, Nässjö och Wetterbygden) som spelar 4 ggr mot varandra alltså tjugo omgångar.

Det förvånar inte mig att man försöker ”plåstra och lappa” den svenska BLH. Det har man gjort många gånger sedan starten 1992. Storklubbarna är jätterädd om den lilla status som ligan har. Det skulle förresten vara klädsamt om alla hade samma ansvar för den svenska BLD.

Det är inte första gången att lag försvinner från herrligan och heller inte den sista. Frågan är varför man vill göra så mycket för att just Wetterbygden och Djurgården skall kunna vara kvar. Min åsikt är att man borde tänka om helt och hållet.

Det finns två alternativ enligt mig. Alt 1 är det mest trovärdiga men jag är inte emot alt 2.

Gå ner till 8 lag (utan Wettarna och DIF) och spelar 21 eller 28 omgångar det är alternativ ett enligt mig. I en förkortad liga pga pandemin fungerar 21 omgångar utmärkt.

Jag är inte främmande för att utöka BLH till en rak 12 lags dubbelserie  och spela 22 omgångar. Det klarar alla av ekonomiskt.

Alvik och Högsbo har fått erbjudande om att kliva upp. Jag blir inte förvånad om de tackar ja och definitivt inte till ett sådant upplägg.

Det skulle tom vara ok att flytta upp fler lag och skrota superettan. Det går väl att göras lika lätt som man gjorde när man lade ner damernas superetta.

Jag knäpper mina händer och hoppas på att vi slipper A1 och A2 igen. Det var ingen bra lösning när det testades senast. Det var lite av elitserien B.

Ville Tuominen från Salon Vilpas till Helsingborgs damlag är väldigt intressant. Jag har sett Vilpas i flera matcher i år och de spelade en snabb aggressiv och teknisk basket. Förhoppningsvis får han ett spelarmaterial som passar honom. Det blir intressant att följa under kommande säsong. Personligen hade jag hoppats på att Helsingborg skulle våga satsa på en kvinnlig coach men icke så.

Vi får avvakta ett tag till och se om det finns någon klubb i BLD som vågar ta det steget. Vi har minst ett dussin mycket kompetenta kvinnliga coacher i landet men om ingen vill ge dem vettig lön så att de kan satsa det som krävs då ställer heller ingen upp.

Godmiddag