Säsongen är över ?

Torsdag 12 mars, 2020

Jag hade egentligen tänkt att skriva om den felaktiga och orättvisa femte foul som Saleman fick i bortamatchen mot Wettarna i tisdags och som innebar att den normalt mycket balanserade Saleman blev förbannad och fick en teknisk foul men jag avstår………..bilderna säger allt.

Jag antar att basketssongen i princip är över inom kort. Det blir inget slutspel alls utan grundserietabellen kommer att gälla.

Det är det mest vettiga beslut som kan tas idag. Smittoriskerna skall undvikas. Alla onödiga kostnader bör undvikas och alla får lov att ta hand om sig själva till det att covid-19 är borta. Det kan komma att ta tid men det får ta den tid det tar.

Om serierna kan starta till hösten då kan man spela med samma lag som var kvalificerade i år. Inga nedflyttningar alls och flytta upp de som har kvalificerat sig. Min rekommendation gäller även i SHL. Ingen nedflyttning och flytta upp Björklöven och Modo.

Euroleague matcher ställdes in igår. NBA ställde in i natt. NHL ställer in när som helst. Basketsäsongen är i princip över.

Det är bara en tidsfråga när besked kommer om att OS i Tokyo ställs in. Covid-19 kommer så småningom att betraktas som en naturkatastrof och då gäller särskilda regler.

Jag har noterat att man på facebook har myntat ett nytt uttryck ”Swedishness” när det gäller agerandet i corona ärendet. Vad jag kan förstå så betyder det flathet eller brist på förmåga att fatta snabba beslut. Jag tycker att de som använder det uttrycket ”kastar sten i glashus”.

Inplanerade basketmatcher under den närmaste tiden är ganska ointressanta så HOOPS avvaktar med skrivandet under de närmaste dagarna och återkommer när det är läge för det.

Godmiddag