Svt Play måste skärpa produktionerna

Onsdag 11 mars, 2020

En riktigt bra insats av BSKT borta mot Wettarna trots att Williams & Varytimiadis var kvar hemma. Rubriken i lokaltidningen kunde ha fått vara ”två raka vinster” i stället för som tidigare ”tolv raka förluster”………men så positiv är inte media.

Det var ganska kul att se BSKT spela med ett kort lag och det är helt klart att det störde Wettarna.

Zabas skytte var galet bra och i klass med Rozzelle även om han inte kan skjuta ”över motståndarna” som Mr Razzel kan.

Det gjorde ont i hjärtat när jag såg Dawit ligga på golvet och vrida sig i plågor efter att ha foulats och dunsat i golvet. Jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. Wettarnas doktor är ju läkare för det svenska damlandslaget så han borde veta och hans bedömning var att knäet var stadigt.

Jag såg även coach Gustavsson använda 3 – 2 zon och det var första gången i år jag har sett det. I matchen mot Djurgården såg jag 1-3-1 zon för första gången i år så utveckling pågår. Jag är lite våghalsig och påstår att vinsterna har kommit delvis på grund av att man överraskar och varierar lite.

När slutsignalen gick verkade laget mer chockat än glada. Det var egentligen bara Dawit och Lindblom som jublade. Jag skulle ha velat se en TV puck hög i Huskvarna Sporthall, men kanske var alla för trötta för att jubla. Helt klart är i alla fall att Wettarna var skakade.

Nilsson skakade på huvudet. Han borde vara glad. I den senaste matchen gjorde han säsongens bästa insats och igår fick han spela nästan hela matchen, tog åtta returer och gav fyra assist och gjorde fyra poäng. Endast Zabas spelade mer än honom. ”Den enes bröd den andres död”

Jag blir inte förvånad om BSKT av bara farten även plockar Nässjö på lördag kl 16.00.

I kväll möts Alvik och Luleå i Åkeshovshallen. Om Sandberg sätter gameplanen och får sitta i förarsätet från start då lär de vinna. Luleås spelatrupp är något lite vassare och Hiedeman mycket svårfångad för de flesta.

När lagen möttes i Cupen i Luleå då hade James fått uppgiften att ta hand om Hiedeman och det fungerade utmärkt. Den annars så spektakulära spelaren kallnade helt och det var enligt mig helt avgörande till att Alvik vann med nio poäng.

Alvik har utan tvekan spelare för att kunna vinna matchen men då måste coachen lyckas med planen och Juhlin, Ljunggren och Lundqvist leverera. James och McCarville gör det alltid.

Synd att en sån här match inte sänds i Svt Play. Det passade att sända matchen mellan ettan och tvåan BC Luleå mot Borås härom dagen men inte den här.

På tal om Svt Play så kan jag inte låta bli att kommentera kommentatorn i matchen Luleå mot Borås. Jonsson verkar vara en trevlig person och säkert väldigt kunnig i många sporter men tyvärr inte i basket. Det blev lite väl pinsamt med alla fel och allt som han inte uppfattade pga att han helt enkelt inte kan basketreglerna.

Matchen kunde ha blivit bra reklam för basketsporten men blev i stället en tråkig tillställning som passerade med en jäspning.

Några timmar kvar till beslut om det blir tomma läktare på sportevenemang under de närmaste veckorna. De ekonomiska förlusterna kan bli stora för dem som drar mycket folk men sport är trots allt sport och inte särskilt viktigt. Det logiska är att matcher får spelas vidare med en viss begränsning av publik.

Godmiddag