Japaner, japaner överallt japaner……….

Fredag 7 februari, 202

Det blev precis som jag befarade i gårdagens HOOPS och i flera inlägg tidigare. Även om Sverige testade att spela med de kortaste spelarna eller säg snabbaste spelarna så hängde vi inte med Japan.

Japan var kvickare, hade bättre teknik och bättre distansskytte. Jag tyckte att de även hade en smart taktik. Började med att spela runt bollen och anfalla med tålamod och inte med det attackspel som Sverige väntade sig. När de ställde om till aggressivt attackspel efter paus då gick tåget snabbt.

Även den mest trogne supportern måste väl ha sett att det var klasskilland på lagens teknik och taktik. Japan hade två kvicka tekniska guards som rev sönder Sveriges defensiv genom en mot en attacker rakt framifrån. Smart spelat eftersom det är svårast att stoppa attacker rakt framifrån.

Klurigt pick and roll spel från Japan klarade Sverige inte av varken rakt framifrån eller från sidan.

Alla måste väl ha fattat att skyttet skulle lossna till sist för Japan. Det var bara att titta på den amerikanska coachen som coachar Japan. Han kan sitt lag och var trygg och agerade lugnt. Han visste att det till slut skulle lossna med skyttet.

Den svenska coachen Crespi var bara så pinsam när han hoppade omkring på sidlinjen som en sprattelgubbe och gestikulerade mot bänken när han var missnöjd med det som utspelade sig på planen. Uppträdandet och kroppsspråket blev detsamma som han hade när han coached Italien. Jag tror inte att det passar i ett svenskt damlandslag. Kanske har jag fel.

Zahui var som vanligt riktigt svag i landslaget. Eldebrinkarna såg baktunga ut. Halvarsson kastade upp lösa skott och blev avblåst för de stegfel som hon ofta gör.

Loyd, Drammeh och Magarity får godkänt av mig och det också dem jag trodde på inför kvalet. De har presterat bra i sina klubblag.

Det var banne mig tur att jag inte satt på läktaren. Jag skulle ha dragit skämskepsen över ögonen. Det var riktigt dålig basket som Sverige visade upp.

Hemmanationen Belgien lyckades inte vinna mot Kanada (61- 56) då fattar du nog hur bra Kanada är som Sverige möter i morgon. ”Alla svenska som intervjuas säger” att Kanada spelar på ett helt annat sätt och att det kommer att passa Sverige bra men jag säger månne det.

Kanada spelar bättre försvar än Japan men det som passar Sverige det är de spelar justare försvar och möjligtvis kan Sverige hantera det bättre.

Avslutade kvällen med Alba Berlin mot Real Madrid i Euroleague. Den första perioden var bland det grymmaste jag någonsin har sett på den nivån. Real hade 26 – 41 efter otroligt 3 poängsskytte av 211 cm långe Randolph. Den andra perioden blev helgalen när Alba gör 35 – 9 på Real. 60 – 50 i paus är crazy. Real laddar om i pausen och vinner med 97 – 103. Fantastisk basket. Campazzo med 19 assist. Taylor suverän. NBA inte ens nära i bra teambasket.

Jag misstänker att både Odomes och Milligan har spelat sina sista minuter i BSKT. Skadorna på båda spelarna är kräver lång rehab. Jag tror att BSKT redan har börjat att leta efter en ersättare på guardplatsen och att men även letar efter en ersättare för Odomes.

Welle har gjort det bra både offensivt och defensivt men tyvärr så är hans skytte utifrån fortfarande för svagt för att det skall räcka i BLH. Kanske kan han ändå vara en intressant spelar inför nästa säsong.

Allt annat än en klar BC Luleå seger i kväll mot BSKT vore konstigt men jag minns att de två senaste gångerna som BSKT har vunnit mot BC Luleå då har man spelat med kort lag och lite annorlunda uppställning.

Som Norrbottning håller jag på BC Luleå alltid utom när de möter BSKT.

Godmiddag