Kul med Lukacovicova & Enjebo till Uppsala

Fredag 10 januari, 2020

Att Jacob Johansson lämnar BSKT måste betraktas som en miss i scoutingen. Killen rekryterades som en potentiell 15-20 minuters spelare. Hade otur med en tidig skada och hamnade därefter i frysboxen och det är naturligt att han inte trivdes och ville lämna BSKT.

Lawsons exit var också ett bevis på missad rekrytering. Jag är förvånad att klubbarna gör så många misstag. Luleå BBK, BC Luleå, Jämtland och BSKT är i år exempel på hur man har missat med rekryteringen. Tyvärr så händer det lite för ofta.

Jag tippar att Odomes som jag inte heller har rankat särskilt högt också lämnar BSKT snart pga av hans tåskada.

A3 har tidigare gjort stora misstag (Maria Bas & Lisa Koop), och flera andra BLD lag såsom Uppsala, Wettarna, Mark m fl byter spelare med täta mellanrum.

Jag kan tycka att det verkar som att man har lite för dålig koll på vilka spelartyper man tar in. Om du tar in en spelare som skall passa in i en disciplinerad lagbasket som spelas fram och tillbaka efter trepoäng linjen då blir det ofta problem eftersom den basketen inte spelas särskilt mycket i NCAA.

Det bli spännande att följa vad som kommer att hända på exit fronten under den närmaste tiden. Jag tippar att det blir ganska stora förändringar i flera lag innan den sista februari.

A3 skulle behöva en stabil skytt. Luleå BBK behöver en bra guard som kan skjuta treor. Visby och Uppsala behöver ”ett helt lag” om de skall klara av att undvika bottenplatserna.

Läste att Lukacovicova och Enjebo har skrivit på för Uppsala. Till mig sade ”Dia” för ett halvår sedan att det är över men så var det tydligen inte. Båda blir givetvis fin fina förstärkningar till Uppsalas lag och kan vara avgörande för att undvika nedflyttning – om de slipper skador. Båda två är klasspelare i BLD.

Det är riktigt roligt att båda gör comeback. Det är sådana spelare som vi behöver mer av i den svenska BLD. Inte tonåringar utan vuxna damer som är välutbildade spelare.

I morgon har BSKT hemmamatch mot Södertälje. Jag blir förvånad när jag ser att krönikören i nsd.se tippar att BSKT vinner den matchen. Har han inte sett hur Södertälje taktiskt utmanövrerade Köping på hemmaplan i lördags med en hel del zonförsvar så att Combs kom bort ur matchen ?

Södertälje är bra på att spela taktiskt och när de dessutom ofta har med sig domarna som ofta på hemmaplan. ”Det sitter i väggarna i Täljehallen” då är de svåra att tas med.

BSKT är svagare på guardsidan i år så Södertälje kommer inte att spela zon utan de kommer att sätta stenhård press på BSKT´s guards för att försöka få BSKT att tappa sitt spel och köra solo och skapa kaos i gameplanen. Jag hoppas att BSKT har strategin klar och jag hoppas att nsd krönikören får rätt.

Godmiddag