Halleluja BSKT

Lördag 28 december, 2019

Jämtland hade troligtvis sina tidigare möten den här säsongen mot BSKT i skallen trots allt för maken till utspelning som de åkte på i den första perioden mot ett taggat BSKT var en njutning för min basketlekamen.  Halleluja.

Det hade kunnat bli ännu värre om man hade toppat fullt ut men coachen var vänlig och lät alla få njuta av utspelningen och valde att inte satsa på att vinna med så mycket som möjligt trots att poängskillnaden kan bli avgörande i slutet på säsongen..

Jag hade lyckats att locka fem av mina åk 7 killar till matchen och de fick verkligen den rätta visuella kontakten med elitbasket.

Fighting spirit, intensitet och pressande försvar mot ett lag med svaga guards var nycklarna till BSKT`s seger. Helt klart är att coachteamet hade en game plan som gick i lås och när game planen sitter då coachar Gustavsson bra.

Jag skrev inför matchen att Guinn och Haneys skytte måste kontrolleras och det fixade man, men Samples finurliga spel kunde man inte hantera.

Massamba är helt fel playmaker för ett Jämtland som vill spela snabbt och mata framåt med fina assist. Jag har svårt att fatta hur man tänkte där när man bestämde sig för att signa honom och jag hade svårt att fatta hur man tänkte i BC Luleå när man signade honom i fjol. Bell var Jämtlands klocka……som ringde bra till det att han fick sparken.

Jag har respekt för Massamba, som har mycket kvalitet, men han passar inte i ett lag som vill spela snabb basket.

Milligan spelade stundtals riktigt bra och som Gustavsson vill att han skall spela och då blir det bra, men han fortsätter att spåra ur då och då. Samma kritik gäller Odomes. Den personliga statistiken är troligtvis förklaringen.

De stora utropstecknen var Dawit, Nilsson och Presutti (47 p tillsammans). Om dessa tre spelare börjar att prestera regelbundet då blir det fler segrar inom kort även om motståndet är tufft. Alla tre är nyckelspelare i år.

Jag var orolig för Gordon inför matchen men han spårade ur. Det såg ut som att han hade stor respekt för Williams och store Nilsson. Han utmanade inte dem.

Jämtland har konstigt nog signat en till stor amerikan. I min bok så är det en riktigt bra pointguard som de behöver och inte en till stor kille. Jag funderar mer och mer på vem det är som call the shots i Jämtland egentligen.

Domarna kommer undan med godkänt men inte mer. De hade en period i slutet på första perioden när de blåste fyra snabba extremt petiga foul på BSKT. Jämtland vevade i frustration men det var BSKT som fick foul.

Vid förmiddagsträningen igår fredag påpekade jag för coacherna att bollarna de tränar med är för dåligt pumpade och knappast reglementsenliga, men ingen brydde sig. När det var dags för match så visade det sig att jag hade rätt. Det tog ett par minuter innan domarna hittade en boll som var tillräckligt pumpad och kunde godkännas för spel.

Godmiddag