BSKT´s ledning har mycket att fundera på

Lördag 16 november, 2019

Jag har tidigare skrivit om att jag ofta känner mig som Dr Jäkel & Mr Hyde när jag skall sammanfatta det jag har fått se under en basketmatch i Sporthallen. Skall jag vara ärlig och skriva vad jag tycker och på så sätt reta upp styrelsefolk, coachstaben och spelarna eller skall jag leta efter det positiva och lyfta fram det.

Jag skriver positivt om laget när det finns något sådant att skriva om så i ärlighetens namn så bör jag även skriva om det som jag tycker inte är bra.

Om det vi fick se igår är det bästa som BSKT`s fem startande proffs har att erbjuda oss då säger jag exit med hela högen.  Kanske lite tålamod med Milligan och Presutti.

Jag fattar att resurserna är begränsade och att det kanske inte finns cash för att göra om men spela då med våra egna svenska killar. Dom kommer i alla fall att kämpa och ge 100%.

Johansson, Leth, Nilsson, Frank och Saleman hade kanske varit en uppställning med hjärta och kämpaglöd och låt kämpen Welle ta en av jänkarplatserna i nästa match. Det kostar 4000 kr att licensiera honom.

Jag fattar att de som har byggt laget inte vill erkänna att de har missat rejält i år och att de hoppas och håller ut så länge som möjligt men de måste inse att något har gått allvarligt snett och något måste göras NU. Hellre tre bra spelare än 3-4-5 dåliga på plan.

BSKT`s ppvärmning var om möjligt sämre än vanligt. Den var så slapp så tom en gammal man som jag hade kunnat hänga med åtminstone fram till de sista 10 minuterna då de helt plötsligt börjar springa och tok dunka.

Laget spelade nästan helt utan tempo bortsett från de sista tre minuterna. När matchen redan var förlorad började man pressa.

Jag tänker inte gå in på lagets spelsätt för då får jag bara höra att jag inte är insatt och inte känner till bakomliggande faktorer m.m. Det jag däremot med 100% säkerhet kan bedöma det är om spelare ”tar upp kampen och visar kämpaglöd”. Det saknades helt och det är jag också säker på är en av anledningarna till att det inte kommer folk för att titta på matcherna. Så här har det sett ut hela säsongen hittills. Ingen fighting spirit och sport utan det är inte intressant.

Jag tror inte att de betalda proffsen är beredda att kämpa för klubbmärket. Fråga man måste ställa är varför inte. Är detta det bästa du har att erbjuda ? Den fråga måste ställas.

Milligan är en bra lirare men om han inte har någon speed då är han inte rätt spelare. Lawson var jag tveksam till dag ett eftersom jag inte gillade hans svaga defensiv och lite hemgjorda skott. Odomes sade jag nej till från början när jag blev tillfrågad pga hans begränsade attackförmåga pga att han knappast kan ta mer än två studs med den högra handen.

Den 20/9 landade Rodney W och BSKT sade till media att Williams är ”estremt spänstig och atletisk” och det stämmer på highlight filmerna. Då var även jag positiv när jag kollade videon, men då vägde killen minst 5 kilo mer och sprang fort. Nu ser han tunn ut springer dåligt och har ingen snabbhet, men hoppa kan han definitivt och dunka kan han om ingen sätter en kropp mot honom då viker han sig direkt. Tyvärr en stor besvikelse i mina ögon och jag tror att även andra börjar vakna nu och inser att det blev fel med honom också.

Presutti har fortfarande mitt förtroende även om han haft tre veckor uppehåll pga rehab men han kan skjuta om han bara får de rätts screnarna. Milligan kan både skjuta och passa så även honom vill jag ha kvar åtminstone fram till jul. Frågan är om han kan springa och börja driva upp speeden. Ingen av de övriga tre har ett bra skott – anser jag. Om man har skyttar och kämpaglöd då räcker det långt på alla nivåer.

Normalt så är det coachen som är ansvarig för vad laget presterar. Det är även coachens uppgift att få laget att kämpa och att ha rätt inställning till match. Det är inte upp till lagkaptenen och heller inte helt upp till spelarna. Coachen måste se till att spelarna är på tå när de går innanför de vita linjerna. Jag ser inte det idag och frågan är om det går att rätta till snabbt.

Jag funderar ibland på om det är så att coachstaben lägger ner FÖR mycket tid på att analysera motståndet och för mycket tid på hur man skall spela försvar mot laget i stället för att lägga den mesta tiden på att få fart på det egna laget ,lite smarta spel och hur det egna laget skall prestera framåt maximalt.

Redan den 23/9 skrev jag att jag tycker att BSKT`s spel liknar ”luffarschack” och inte den snabba basket som man pratar om att man vill spela. Nu spelar BSKT hela tiden 5 – 5 spel och det fattar alla att det är lättare att försvara 5-5 än 4-4 eller ngn annan kombination som 3-3. 4-3, 3-2 osv.

Inför matchen skrev jag redan i tisdags att returtagningen skulle bli viktig. Med facit i hand så blev den avgörande – anser jag.

Det positiva med matchen var, bättre och lite lägre ljudnivå på musiken. Ingen bakgrundsmusik när speakern pratade i andra halvlek. Speakern helt ok utom när han försöker härma ordinarie speaker. Arrangemanget var ok och kaffet och fikat smakade bra.

USA´s damer spelar just nu förkval till OS i Tokyo. Ogunbowale som nyligen besökte Umeå och dominerade med 30 poäng fick 9 minuter och null poäng, Augustus och Plum detsamma ingen av dem gjorde poäng. Fattar du vilken klass Fowles, Gray, Ogwumnike håller som gör runt 20 i match efter match. Brasilien spelade bra men föll med 67 – 76.

Godmiddag