BC Luleå höll clinic och BSKT var övningstruppen

Onsdag 6 november, 2019

757 åskådare har någon uppgett som publiksiffra vid matchen mot BC Luleå men sanningen är den att det var max 400. Vem vill man skoja med när man gör så ? Inte lurar man närvarande sponsorer men kanske de som inte är på plats.

Musiken var för ovanlighetens skull hyfsad men tyvärr för högt som vanligt och speakern verkade dopad. Många med mig tycker att det blir för mycket Kiviks Marknad. Jag tror att han peppade gästerna mer än hemmalaget.

Spelet var riktigt dåligt och orörligt hos BSKT med ett obefintligt passningstempo. BC Luleå spelade bländande och med ett rörligt anfallsspel som ger deras skyttar fria skott eftersom försvaret inte hinner med.

De som kom för att se matchen lär nog tänka till två gånger innan de åker till hallen nästa fredag då Norrköping kommer hit.

BC Luleås pressande försvar för att dra ner tempot hos BSKT var lyckosamt. Bollen hamnade i ”fel händer för Umeå” hela tiden. Det var lite komiskt att se Odomes och Lawson göra inkast efter poäng och ta upp bollen mot pressen och lagets playmaker Milligan uppe i det ena hörnet och centern Williams i det andra.

Två spelare med långsamma fötter Nilsson och Williams i man man startuppställningen var heller ingen hit. Jag trodde på ett byte direkt vid en första timeouten efter 90 sekunder men de var kvar på plan i samma försvar.

Luleå bjöd BSKT på en hel del varierat försvar med zoninslag som innebar total förvirring i BSKT. Det hade man absolut inte räknat med men det måste man alltid räkna med på den här nivårn, anser jag.

När ledningen var nästen trettio poäng trodde jag att Öqvist skulle sätta in nådastöten med lika mycket press och ett ryck upp till fyrtio poängs ledning, men i stället luftade han bänken och gav därmed BSKT chansen och man vann den perioden med sju poäng och närmade sig.

BSKT kom ner till minus tio poäng och många började tro på en ny mirakel comeback och vändning till seger som har hänt flera gånger i matcher mot BC Luleå men som jag skrev inför matchen så är Anderson för bra just nu och han borde inte ha fått spela som han fick spela. BCL gjorde 30 poäng nära korgen och 18 från straffkastlinjen. Man borde ha tvingat dem till mer skott långt utifrån även om de har bra skyttar och lösningen till det är ……

Jag åkte hem med sju minuter kvar av matchen eftersom det bara var trist att beskåda det uppgivna spelet och utspelningen. Jag gillar BC Luleå som du vet men jag håller på BSKT när lagen möts och vi som har vigt våra liv till basketsporten mår illa av att se en sådan svag prestation på hemmaplan.

Jag anser att prestationen måste få konsekvenser.

Jag skrev härom dagen att jag börjar fundera på att gå över till innebandy men nu fick jag en fin BC Luleå keps av bossen Mosesson så jag hänger med ett tag till särskilt om han även levererar en XL Plannja retrotröja till mig.

När jag kom hem tittade jag i stället på Södertälje mot BC Balkan från Bulgarien. En kul match där Södertälje spelade riktigt bra men återigen fick lov att anpassa sig till FIBA domare som inte accepterar tjuvknep.

Foul haglade över Södertälje i första halvlek och hemmapubliken vrålade sin ilska över rättskiparna som inte backade.

Både Adams och Smith fick fem foul och Drammeh fyra totalt och 27 som lag. Gästerna hamnade på 21 men det mycket pga många fouls i slutet när de jagade. Titta gärna på matchen på fibayoutube då får du se vilken stor skillnad det är i sättet att följa regelboken.

Gaddefors har varit riktigt svag i hans inledande matcher men igår blev han den som avgjorde med 19 poäng varav de flesta i andra halvlek. Om han kan spela på den nivån i fortsättningen då fattas bara en lite bättre spelare än foul benägna Adams så har Sköna Gröna ett guldlag igen.

Jag minns inte om jag har skrivit om att Södertälje har skaffat sig riktiga mobila golvkorgar. De framåtlutande hemmakorgarna är historia. Halleluja.

Ett par timmar kvar till uppkast i Turkiet för A3. Undrar om Brown, Drummer m fl av proffsen tänker leverera idag det som inte levererades mot Telge.

Det går inte att ”plisa” alla hörde jag en respektabel politiker säga idag och bara en stund senare en respektabel journalist säga ”När det nu rullas ut” om en information då undrar jag om det så vi vill ha det. Jag är varken bra på svenska språket och ingen språkpolis men ibland måste jag få reagera.

Godmiddag