A3 är vilse utan Brown det visste Telge och spelade därefter

Tisdag 5 november, 2019

336 redovisade åskådare stämmer ganska bra med verkligheten och det tycker jag var riktigt kul. Stämningen var ganska god, musiken som spelades var bra men tyvärr så var ljudnivån alldeles för hög igen. 

Synd var det att inte A3 tog chansen att charma publiken med fart och fläkt och grönt ljus till Brown att spela som mot polskorna förra veckan då det bara var 86 personer i hallen.

Förra veckan utmanade Brown en mot en gång på gång och rev upp sår i motståndarnas försvar och levererade 18 poäng redan i första halvlek. Storlaget Polkowice kunde inte hantera henne.

Igår gick man i Telges fälla. Telge backade av och lät inte Brown attackera och man lät henne passa ifrån sig bollen ut på kanten och sedan fick hon röra sig ifrån bollen som vanligt i spelsystemet och helst inte få den tillbaka.

När bollen sedan hamnade i andra spelares händer var Telge nöjd förutom i de tre första anfallen då Ivezic och Drummer överraskade med tre bra improvisations avslut som gav poäng.

När A3 spelade pick och rull då dubblade man tight så att Brown fick svårt ta sig igenom och tvärstopp blev det ofta och hela fem bortkastade bollar som Telge förvaltade.

Telges defensiva taktik gick hem så man behövde aldrig använda sig av zonförsvar. Brown stannade på 4 poäng på 35 minuter och Radocaj på 7 poäng och Drummer på 9 poäng. De tre borde tillsammans ha minst 40. Proffsen levererar ofta i EC men svek igen i BLD. Blir det samma visa i morgon i Turkiet alltså bra spel och mycket poäng från dessa ?

Vad jag förstår så vill Enjebo att laget skall spela snabbt. Samtidigt säger man att man vill ”dela bollen och spela tillsammans”. Tyvärr är det så att det då ofta resulterar i att man spelar långsamt.

Om man betonar att laget skall spela diciplinerat och att man skall swinga bollen då är tendensen klar. Det blir för mycket av det och i stället passivt.

En A3 spelare som får bollen står nu ofta med raka ben och tittar mot nästa spelare som skall få passningen. Det blir ganska lättförsvarat för motståndarna och riktigt trist att titta på.

Jag har alltid tyckt om och alltid trott på ett attackerande anfallsspel och inte på det äckligt diciplinerade strukturerade spelet. Jag fick detta genom basketkulturen i Norrbotten. Det är sällan som A3 spelarna bryter mönstret, de håller sig till sin struktur.

A3 mot Telge blev precis som jag räknade med en väldigt tight uppgörelse och jag tycker att några ovannämnda spelare underpresterade men det gjorde även Hägg, Ahlin och Gustavsson i Telge som missade det mesta utifrån men tog många viktiga returer.

Pelander hade 6 av 6 på halvdistansskotten och även Edholm bra procent men skall sanningen fram så backade försvaret av båda spelarna liksom med Drummer så det måste ha ingått i taktiken att de skulle få skjuta.

Mingo var magnifik men även Toeaina höll hög klass och guarden Taylor stabil. Telge utmanar om guldet OM de kan förbättra positionerna 4-5.

En riktigt bra domarinsats av två veteraner förutom alla små knuffar under korgarna i returtagnings positioner som alltid borde bli foul.

BSKT mot BC Luleå idag blir intressant. Vilka spelar i BSKT ? Vilka spelar i BC Luleå ? Blir det brottning eller basket i publiken smak ? Hur blir matchupen mot Rozzelle ? Blir det nednötning av honom med tre olika försvarare eller en stor försvarare typ Odomes mot honom ? Är det inte Anderson som är farligast i BC Luleå och borde ha den hårdaste bevakningen. Vem skall hantera en Upshur i toppform en mot en ? Kommer Nordström att få härja som vanligt. Skall Eliasson få visa upp samma skytte som senast mot Djurgården eller inte. Handskas man bäst med BC Luleå om man spelar mycket zonförsvar eller kan BSKT matcha upp dem i man man. Svaret på alla frågor får vi i kväll klockan 20.15.

Godmiddag