Nyckelmatch för A3 för att förbättra tabelläget

Måndag 4 november, 2019

Undrar om det kommer några hundra på A3 mot Telge i kväll. Det brukar alltid vara bra matcher och den här gången har A3 annonserat både i fredags och idag i lokaltidningen så då har tom random besökaren i åldern 45-80 upptäckt att det är matcher och har haft god tid att planera in matchen.

Matchen är en nyckelmatch med tanke på den slutliga tabellplaceringen så jag tror att båda klubbledningarna satsar allt på seger i kväll.

Det var riktigt behagligt att vara på A3 matchen senast. Musiken var bra och lagom hög och speakern var riktigt bra. Dessutom spelades det bra basket. Det var under 100 personer på matchen i torsdag men jag tippar på minst 300 idag.

Jag tippar även att Radocaj spelar idag mot Telge och står över EuroCup matchen på torsdag i stället för då kan hon vila knäet hela tre veckor innan man möter Högsbo borta den 23 november. Radocaj behövs mot Telges fina guardbesättning.

Telge öppnade med förluster mot Norrköping i Cupen och sedan hemma mot Högsbo i BLD med fem poäng, därefter tre enkla vinster i BLD och senast med tolv mot Mark efter vissa problem. Telge är bra i år och kan nog matcha A3, men om A3 spelar som i första halvlek mot Polkowice då vinner A3.

A3:s akilleshäl har i flera år varit anfall mot zon. Det räcker inte med att ”bolla lite gris” och skjuta sönder dagens zonförsvar. Man måste spela smart och med bra screens skapa misstag i roteringen. Trots det envisas de flesta lagen med att försöka vinna med man man i de flesta matcher och det tackar säkert A3 och många fler lag för.

Det är samma visa i BLH. 90% av all taktik utgår ifrån man man försvar och jag tror att det beror på att coacherna helt enkelt inte kan lära ut bra zonförsvar.

Det blir antagligen två veterandomare i kväll eftersom det är måndag och ingen kollision med andra matcher. Två veterandomare innebär att man inte blåser luft i pipan särskilt ofta så det lag som spelar mest fysiskt det laget vinner troligtvis idag.

På tal om fysiskt så tittade jag igår kväll på Södertäljes bortamatch i Eurocup mot Enisey Krasnoyarsk. Det var intressant att se att Södertälje kan spela bra fysiskt försvar med kroppen. Det förekom nästan inget knuffande , tacklande och kramande eftersom de åkte på foul direkt när de gjorde sådant.

Jag blev väldigt imponerad av hur bra Södertälje spelade mot det duktiga ryska laget som har fyra bra amerikaner och jättelika frysboxar under korgarna som sög ner alla lösa bollar. Minus 21 blev det men SBBK spelade jämnt med dem i 30 minuter. Finns nog vinstchans på hemmaplan.

I morgon är det match nummer ett i ligan mellan BSKT och BCL. I Luleå tar man för givet att laget som siktar mot guld skall vinna ganska enkelt mot BSKT och att Rozzelle skall skjuta BSKT i sank. Personligen så tycker jag att Upshur har varit grym i alla matcher som jag har sett. Både skytte och hans attacker är toppklass.

Här i Umeå är det nog många som tror att BSKT har en stor chans att vinna mot BC Luleå. Jag vet inte riktigt vad jag skall tro men jag kan ju alltid hoppas.

Efter att ha sett BSKT:s 16 poängs tapp borta mot Södertälje och samma nu senast mot Jämtland så kan jag bara hoppas att man kan få ihop det den här gången. Som du vet håller jag alltid på Umeå när vi möter Big Brother Luleå även om jag är från Norrbotten.

Fick förresten höra att A3 bossen valde att åka till Östersund i förra veckan och bevaka BSKT i stället för att vara i Umeå och se EuroCup matchen. Det sänder tydliga signaler att han redan har ett starkt engagemang i BSKT även om det inte syns utåt. Kanske har han börjat att släppa greppet om dambasketen till förmån för BLH.

”Stora delar av Umeå är intresserad av UFC`s kvalspel” skriver man i dagens VK men det tror jag alla vet att det inte stämmer.

Jag missunnar inte UFC avancemang i seriesystemet men jag avskyr favoriseringen av hockey och fotbollen i Umeå.

Godmiddag