Är Taylor-Lundgren en Houdini ? Semi i fjol med Eos och nu i topp igen.

Måndag 21 oktober, 2019

Jag såg inte första halvlek av A3 mot Norrköping så jag kommenterar den inte mer än att jag såg i statistiken att Norrköping redan i första halvlek har fått 15 poäng från dem som inte startade. Det var riktigt bra gjort.

Drummer spelade inte den här matchen heller. Åtta dagar utan träning och två viktiga missade matcher var inte bra. Nu har hon även tappat formen och har en hel del att bevisa igen. Det måste ha varit en stukning på gränsen till fraktur om man inte är med inom 8 dagar.

Jag såg andra halvlek och det var intressant att skåda hur Norrköping spelade ut A3 med tålamod och bra en mot en attacker i mitten där A3 var svaga utan Drummer. Pelander är ingen defensiv spelare trots sin energi och hinner inte med. Coach Taylor Lundgren styrde sitt lag stenhårt från bänken och dom reagerade rätt på allt utom på A3:s press som kom för sent. 18 poängs ledning blev snabbt 9 poäng.

Hade inte Enjebo sett hur svårt Norrköping hade det när Luleå pressande. Det borde A3 ha gjort från starten om inta annat så bara för att tända ochfå igång det egna laget. Luleå vann med 25 och hade en lätt match där ett stressat Norrköping sköt kanske 25% i alla positioner. Det borde ha varit en given taktik.

Är det så att de trodde att de skulle kunna lira ut gästerna ? I så fall överskattar man laget. Jag skrev i september innan seriestarten att A3 kan få svårt att ta sig till final. Lite mothugg fick jag på det men nu tror jag att alla fattar att A3:s lågbudgetlag kommer att få struggla hela säsongen.

De som såg första halvlek sa att laget ”gled omkring på en grilla”. Att proffsen var slappa. Jag tittade en stund på uppvärmningen före matchen och den var mer skrattig än koncentrerad. Kanske är det rätt uppladdning för A3, vad vet jag.

Brown hade en foul igår, mot Alvik null. Det beror inte på bra försvarsspel utan på att man inte går 100%. Om bossen slappar då följer de övriga efter så fungerar det på alla arbetsplatser.

Det som inte är bra det är att Pelander liknar Koop mer och mer nära korgen. Bollen ser tung ut i hennes händer.

Nu kommer Kayseri borta, Eos borta, Polkovice hemma och Telge hemma. Det måste till en rejäl skärpning om inte det skall bli en lång förlustsvit.

Den här gången kanske det var tur att det bara var 100 själar i hallen med tanke på prestationen och spelet.

Jag måste ge cred till dem som jobbar runt laget med alla kring arrangemang. Det måste kännas ganska tröstlöst att slita så mycket för så lite payback.

A3 måste satsa sig ur det här om de inte kan få proffsen att spela i varje match som de gjorde mot Luleå BBK.

På torsdag spelar A3 borta mot Kayseri i Euro Cup. Jag tittade på deras bortamatch mot Polkowice som de vann med 59-64 och kan berätta att de har en Kroatisk monstercenter på hela 201 cm som heter Ivankovic som hade julafton under korgarna mot Polkowice. Hon är dessutom bra på straffar och satte även en trea klockrent totalt 25 p. Hon samspelade bra med forwarden Burke som satte 24 poäng. Kayseri spelar stentufft försvar med konstant handchecking över hela banan. Deras starting five spelade mellan 33-40 minuter.

Jag har fått lite motlägg för min kritik mot Lawson, Odomes och Williams, kanske är den inte berättigad med tanke på att BSKT inte kan välja den bästa sorteringen. Jag står fast vid min åsikt. Det måste mycket snart bli någon form av förändring om det inte skall bli superettan för då tror jag att BSKT lägger ner.

Godmiddag