Är BSKT spelarna redo när bollen kastas upp i afton det är frågan…….

Tisdag 15 oktober, 2019

I kväll är det the final countdown för BSKT. En viktig hemmamatch mot ett nykomlingslag som startade som i trance på hemmaplan inför 3500 åskådare i Kungliga men som föll pladask i Köping och även i hemmapremiären i Brännkyrkahallen inför 300 åskådare. Vilken tragisk hemmaplan. Brännkyrkahallen är ok för träning men inte arenaidrott. Flytta matcherna till Solnahallen eller Fryshuset omgående.

Det är bara att hoppas att DIF spelarna inte blir tända och sugna att spela bra när de för första gången i år kommer in i en riktig basketarena för det är vad hallen har blivit från i höst. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det men nu är det ett faktum. Gamla hederliga Sporthallen har blivit en basketarena där korgarna står permanent på golvet och nästan ingen annan idrott huserar i A-hallen längre.

Synd bara att Umeå Fritid inte är beredd att lägga ett korvöre på en vettig ljudanläggning och några trevliga spotlights. Allt detta finns givetvis i innebandyhallen och nyligen fick även fotboll arenen en ny ljudanläggning.

Djurgårdens guard Wilson gjorde 35 p i premiären men har kallnat i de senaste matcherna liksom den Nordiska hösten. Anzuluni han än så länge inte varit i närheten av sin storhetstid i Umeå men han brukar vilja ställa till med något spektakulärt och fira framför BSKT bänken. Antingen så är han rejält otränad fortfarande eller så dras han med skadeproblem. EU spelaren Alberts var iskall i senaste matchen men han kan verkligen skjuta.

Jag tror att många bollar kommer att passera genom Ramstedt och Radosavljevics händer. Den nya amerikanan Oleka blir Djurgårdens stora hot i den här matchen. Coach Barton kommer att attackera BSKT:s stora killar och spotta upp sina skyttar.

När Barton JR senast spelade här mot BSKT lyckades han med konststycket att sprätta ut med benen och fiska till sig en foul på ett trepoängsskott som blev matchavgörande. Hoppas att inte det händer igen.

På torsdag är det återigen dags för Euro Cup för Umeås basketdamer. Orman Genclik från Turkiet kommer på besök. Under de senaste åren har vi haft besök av flera riktigt bra lag och många bra basketspelare. Det har varit väldigt sevärt för dem som gillar basket. Tyvärr så har läktarna gapat tomma men det är inte så unikt eftersom det är få lag i Euro Cup som drar någon större publik. Statusen är tyvärr låg även om du får se många väldigt bra basketspelare.

Redan i den första matchen får vi stifta bekanskap med WNBA spelaren Arike Ogunbowale, 180 cm, Dallas Wings, dessutom WNBA spelaren Courtney Paris 191 cm, 114 kg (enligt WNBA:s hemsida) Seattle Storm. Bakom försvar mot Paris går inte det såg jag i fjol i Euroleague. Hon kan bara försvaras med frontning eller dubbling. Som om det inte var nog med dessa två så har de även Angelica Robinson, 196 cm amerikanska med EU pass för Makedonien och EU spelaren och landslagsspelaren för England Johannah Leedham, 176 cm guard-forward. Övriga spelar är duktiga turkiska spelare så det blir tufft direkt för A3 men kul för den som gillar bra basket.

Godmiddag