Borås höll clinic i Luleå och FK Hoops tar ut sitt damlandslag.

Måndag 14 oktober, 2019

” Var det taktiken ” den frågan ställde jag om varför BSKT passade inside i tid och otid i andra halvlek när man spelade mot Södertälje. De heta spelarna Milliagn och Presutti sluta skjuta trots att de hade fina lägen. Södertälje zaggade tom ifrån dem eftersom de märkte att bollarna bara gick inside.

Jag har ställt frågan till några spelare men inte fått några raka tydliga svar snarare undanglidande svar och då bedömer jag det som att det var taktiken. Bollen skulle inside

Jag är förvisso en gammal coach och kanske inte längre förstår mig på hur dagens coacher vill spela men jag har sunt förnuft och jag vet att om man har en eller flera heta skyttar då skall man låta dem skjuta till det att flytet försvinner. Allt annat är bara otroligt naivt.

Jag hoppas verkligen att BSKT utnyttjar sina skyttar i morgon mot Djurgården och håller fast vid traditionen att vinna mot Charles Barton och inte låter honom vinna sin första match som herrcoach i Sporthallen.

1890 personer bjöds ej på basket propaganda när BC Luleå föll mot Borås står det i nsd.se. Jag skulle vilja säga tvärt om. Borås bjöd publiken på propaganda och BC Luleå på en riktig läxa då de spelade ut hemmalaget på ett sätt som de sällan har råkat ut för.

Jag håller på BCL, Norrbottning som jag är men jag tycker om bra basket och Borås måste få respekt för sin prestation. Matcherna i Champions League har varit nyttiga för dem.

Borås nötte ner Rozzell med Tyus, Person och Johansson som är tre snabba försvaras spelare och då är BC Luleå illa ute när inte han kan prestera. Borås har nyckeln till framgång i år.

Domarna släppte matchen så det blev mycket hårda tag och mycket grisande. Jag fick en känsla av att domarna inte hängde med trots att de var tre (3) stycken.

Jag reagerar också över att Nordström kommer undan med så många fasthållningar i defensiven. Ser domarna inte vad han sysslar med ? Det är hans kännemärke som alla spelare och coacher känner till.

Härom dagen presenterades en damlandslagstrupp inför novembermatcherna.

Jag är förbundskapten i HOOPS så jag tar mig friheten att gör en helt egen lite annorlunda nominering.

Jag skulle inte ta med Hamilton-Carter och E Nyström eftersom jag tycker att de inte är nog bra. Gültekin tränade i Turkiet i fjol men spelade inte seriebasket vad jag vet så hon är inte ens nära.

Lundqvist och Sabel väger för lätt på den nivån och ingen av dem är skyttar.

Halvarsson var inte bra under EM och kanske har svårt att satsa det som krävs för att vara på topp men hon kanske får en till chans. Lite svåra val så jag funderar en stund.

Jag är väldigt tveksam till Abdi, Drammeh och Glomazic. De har varit ojämna under de senaste säsongerna och inte gjort några större avtryck. Att spela i lag med kända namn kan inte var en biljett till landslaget. Jag skulle kunna tänka mig att ta med Drammeh som 2-3:a pga sitt skott, tuffheten och fysiken men hon måste sluta göra stegfel innan hon skjuter.

Jag skulle absolut ha tagit med A Nyström och Cleasson pga deras tuffhet och givetvis specialkunskaper och jag hade nöjt mig med 12 spelare plus 2 hemma reserver.

Kanske skulle det vara lite lättare att få laget att samsas genom att presentera en given startfemma med E Eldebrink, F Eldebrink, Loyd, Fontaine och Zahui. Vi skulle spela small ball och mycket snabbt. Zahui har inte övertygat på mig men hon är ofta bra om spelet är snabbt. Det är därför hon passar i WNBA.

Magarity, Hershler, A Nyström, Claesson, Drammeh är mitt val och kanske kanske Halvarsson skulle få en sista chans. Jag skulle testa Sabel i stället för Lundqvist den här gången. Hon är större och betydligt mer fysisk än Lundqvist dessutom är hennes skott någorlunda ok.

Snacka om en annorlunda laguttagning. Jag skulle troligtvis få sparken innan uppkast.

Givna starters: E Eldebrink, F Eldebrink, Loyd, Fontaine och Zahui.

Bänken: Magarity, Hershler, A Nyström, Claesson, Drammeh, Halvarsson, Sabel

Godmiddag