Tar BSKT sin första seger i Norrköping i kväll ?

Fredag 27 september, 2019

Norrköping försöker locka till sig publik till kvällens premiär mot BSKT genom att erbjuda hallens bästa platser för 50 kr. Bra tanke med lågpris och jag hoppas att den lyckas. Dampremiären på lördag får man se för 30 kr. Helt klart är att förköpsförsäljningen måste ha gått riktigt dåligt.

BSKT och A3 borde göra liknande satsningar för att kanske kunna lockat till sig random besökare. Om det bara blir de ”närmast sörjande/hyllande (välj själv) då blir det inte många som kommer.

De som dyker upp kommer inte igen om ljudnivån är lika öronbedövande som den har varit i många år. Ljudnivån är en stor förklaring till publikbortfallet det vet jag. Första hemmamatchen mot Köping måndag 7 oktober blir examen för BSKT både sportsligt och organisatoriskt.

Kvällens match är svårtippad. BSKT har aldrig vunnit i Norrköping men det var då Kjellbom & Lindqvist spelade med laget. Traditionens makt är stark och deras minst sagt patiska speaker kan reta gallfeber på många. Konstigt att kommissarien inte sätter P för hans actioner.

Det är helt klart att det är ett annorlunda Norrköping som BSKT får möta och det borde finnas en vinstchans men bara om man presterar bra försvar och de som kan skjuta börjar att hitta ryssjan. Vore toppen med en seger i premiären. Det är nu upp till bevis för importerna om de kan prestera eller om Gustavsson i stället skall satsa på de svenska spelarna.

Många verkar tro att det är laget med de bästa importerna som vinner ligan. Jag tror tvärt om att det är lagen med de bästa svenskarna som ligger bäst till. Jag behöver bara skriva Anderson, Kobylag-B, Nordström, Hansson, Kerney, B Massamba , Eliasson då fattar du att BC Luleå ligger bra till för att toppa den här säsongen. Södertälje och Borås ligger snäppet efter, de övriga långt efter.

Luleå BBK redovisade 2061 åskådare mot Mark, men ”mina ögon på plats” berättar att det knappast var över 1600. Varför skarva när man ändå har landets i särklass största publik. Är det prestige mot BC Luleå som ligger bakom. Man har tydligen råd för den dyra hallhyran blir högre ju fler åskådare som kommer till matchen oavsett om de är betalande eller friplåtar.

Godmiddag