Fakta från SBBF och adrenalin i en Tennishall

Torsdag 26 september, 2019

Ibland är det riktigt bra med att ha åsikter i HOOPS. Chefen Stark på SBBF meddelade mig att SBBF hade gått ut med erbjudande till alla klubbar i BLH & BLD om att få arrangera Final Four i Svenska Cupen. Så A3 lär ha haft sin chans och missat. Jag vet inte vilka kriterierna eller förutsättningarna var men jag kanske får reda på även det så småningom.

Jag fick även reda på att SBBF inte tar en krona av det som avtalet med SVT ger utan att det tillfaller serieföreningarna/SBL lagen och det låter ju bra. Vore intressant att veta vad det ger (borde vara 100000 kr/förening minst) och vilka begränsningar som finns. Hur är det med reklam i SVT.

När SVT har intervjuat t ex Zahui då har de dimmat över reklambudskap på tröjorna och de har de givetvis rätt att göra men inte gör de det när de intervjuar hockeyspelare eller allsvenska fotbollsspelare. Återigen särbehandling och inkonsekvent.

Hoppas att Mr Stark hör av sig igen med mer information till HOOPS för insikt vet jag uppskattas av fler än bara ligaklubbarna.

Djurgården överraskade med bra spel i hemmapremiären igår kväll men det är klart att adrenalinet pumpade och ökade för varje minut som gick med heta fotbollsfans på läktaren, som antagligen hade fri entré. Armrörelsen rakt fram är inte så lyckad som DG supportrarna kör med. Den liknar ngt brunt.

Wilson i DG hade en kväll som han kanske aldrig överträffar under resten av serien men den jag gillade mest av alla i DG laget var Radosavljevic. En välskolad stor serb som klarar av det mesta. Alberts trepoängsskytte överraskade också. DG var i övrigt ungefär som väntat.

Jämtland överraskade negativt och levererade ett försvarsspel de tre första perioderna som inte ens var i närheten av det man presterade i Umeå förra helgen. Jag kanske överskattade Jämtland lite grand tidigare. Vi får se om jag bedömde dem helt fel eller var de bara tagna av stunden igår kväll.

Tagna var nog alla av Dawsons skada. Det syntes tydligt på TV bilderna att det troligtvis är en fraktur och att han är ur spel. En mindre katastrof men det hade Jämtland även i fjol när de storspelande fransmannen skadade sig i början. Jämtland var i semifinal i alla fall.

Dg arrangemanget var bra och skall ha beröm utom det att matchklockan inte fungerade så att matchen blev 15 minuter försenad. Lite trist med tanke på TV sändningen. Nästa gång hoppas jag att de kommer ihåg att kontrollera att den fungerar några timmar innan matchstart.

Kuriosa: När jag var sportchef för Umeå Nordics upplevde jag en liknande afton. Då var Barton coach för det andra laget. Det var 1998 i premiären i Basketligan när Umeå Nordics mötte M7 Borås. Det var absolut fullsatt i Umeå Sporthall som då tog 2600 åskådare. Det var varmt och svettigt även på läktarna, jag vet för jag gick runt runt och kollade på spektaklet för det var ett liknande spektakel som igår.

Umeå Nordics vann premiären och Barton som hade ett kanonlag var inte glad. Han sade lite skämtsamt till mig på presskonferensen ”I don´t wanna see your f-ing face again”. Vi har träffats många gånger efter det utan hard feelings – tror jag.

I pausen under TV sändningen uppgav man igen att damernas OS kval i februari är historiskt. Alla verkar ha glömt det framgångsrika landslaget från 1988/1989 som spelade OS kval i Malaysia 1989.

Godmiddag