Tinitus och Svenska Cupen kuppen

Tisdag 24 september, 2019

HOOPS har som du vet synpunkter på det mesta och med en viss erfarenhet så tycker jag att jag kan få ha det.

Spökskrivarinlägget om BC Luleå som jag hade härom dagen skapade en del känslor i Luleå men det var väntat. Publiksiffrorna har ökat i BLH och inte minskat det retade man upp sig på. Jag har inte kollat siffrorna och det tänker jag inte göra heller.

Musikvalet under BSKT matchen mot Jämtland var ganska bra men volymen som vanligt för hög och dessutom bakgrundsmusik samtidigt som speakern pratar. Det fungerar inte i en hall med så dålig ljudanläggning. ”We will rock you” borde nog inte spelas när man ligger under med 25 poäng. När matchen var slut kan det vara ok med lite soft bakgrundsmusik men i söndags blev det återigen rock på HÖG volym så att det var omöjligt att kommunicera med normal samtalston i hallen för oss som gillar att prata av oss så vi fick avvika direkt med tinitus i öronen.

Jag kan inte låta bli att ta upp en detalj angående Svenska Cupen som jag tycker är synnerligen anmärkningsvärd och det förvånar mig att inte A3 har reagerat kraftigt på det. A3 blev bestulna på final four i Svenska Cupen.

Att Södertälje tilldelades final four för herrar köper jag rakt av för de blev svenska mästare i våras men att placera damernas final four i Luleå, laget som åkte ut i kvarten och inte hos årets svenska mästare A3 Umeå det är inget annat än ren särbehandling som jag anser vara skrämmande och lite signifikativt. Jag trodde att det skulle bli en förändring med ny ledning på förbundet men icke. Vissa lag och föreningar har en gräddfil.

Om det är så att A3 har erbjudits arrangemanget och tackat nej då tar jag fram kammen och vattenkammar mig och rodnar.

Södertälje får Telenet Antwerpen i omgång två i Champions League. Jag såg Antverpens träningsmatch den 13:e mot Neuchatel och den var inte särskilt imponerande. Sköna Gröna kan ha en chans helt klart.

Hur gör du med SBL kortet nu när svtplay sänder många matcher ? Lite lurigt att hårdsälja kortet för 995 kr under förra veckan och på måndag kom pressmeddelande om alla gratismatcher på svtplay. Förresten vem vill betala 99 kr i månaden alltså ca 700 kr för BLD som bara spelas i 22 omgångar samtidigt som BLH spelas i 36 omgångar. Det blir till att välja bort ett av korten i år för mig. Gissa vilket.

Vad blir det ekonomiska utfallet för ligalagen efter att svtplay har fått rättigheterna ? Tar SBBF hela kakan eller blev alla helt utan kaka. Superligalagen i innebandy höll på att lämna innebandy förbundet eftersom ligalagen bara fick smulor av de intäkter som förbundet drog in på TV avtalet. Innebandyförbundet var tvungna att ändra sig annars hade de tappat 90% av ligalagen. IBK Dalen får runt en halv miljon per säsong pga det nya avtalet.

Jag har hakat upp mig på att lokalpressen skriver Thorengruppen, Thoren, Team Thoren och ibland IKSU Ungdom fd Thoren. Föreningen har ett namn. Antingen skriver man det namnet eller så skriver man det lagnamn som man har tagit i seriespelet. Alltså A3 i stället för Umeå BBK som klubben egentligen heter.

Lokaltidningen brukar inte vilja bjuda på någon gratisreklam för någon men när B-löven presenterar bilar från en bilfirma i pausen mot Modo fotade VK bilarna och lade ut dem i bildspelet. Snacka om support och gratis reklam.

Jag känner ”Quickskam” när jag läser om filmen. En skam för svenskt rättsväsende tycker jag.

Godmiddag