Blir det Sandberg vs Enjebo eller tvärt om

Söndag 22 september, 2019

Rodney Williams sade till mig att han är i bra form eftersom han har spelat på hög nivå hela sommaren. Det låter bra i mina öron och då har han verkligen något att leva upp till. Det blir spännande att se om han klarar det obligatoriska löptestet till veckan, som krävs av Gustavsson för att få börja spela matcher.

Jag tycker att det känns som att Saleman inte kommer att finnas med i BSKT den här säsongen. Han har varit en ikon i klubben sedan återkomsten till Umeå, men de senaste säsongerna har glansen falnat pga återkommande skador och svag form och jag vet inte hur angelägna man är att gå honom tillmötes i förhandlingarna.

Jag undrar hur Sandberg i Luleå egentligen står sig som coach mot Enjebo i A3. Med Enjebos erfarenhet så har han utan tvekan mer kunskap om basketbollsporten och coaching än vad Sandberg har. Jag vet inte hur de kommunicerar med spelarna i sina lag och hur de säljer in sin filosofi men även här borde Enjebo ha ett rejält försprång.

På ytan ser det för det mesta ut att vara frid och fröjd i lagen men det gör det alltid på försäsongen när alla får delta och alla får spela. Så fort som de viktiga matcherna startar och startfemman och spelare 6-7-8 blir synligt då brukar det börja gnissla.

Kanske gnisslar det inte i Luleå eftersom Sandberg har så pass bra spelare i år så att han nästan kan matcha tio spelare lika mycket på bortamatcherna. Däremot kommer det att gnissla rejält om laget förlorar några matcher.

En förlust mot A3 den 3 oktober vore en käftsmäll. Det är ganska märkligt egentligen hur det kan bli. A3 är mästare men all press ligger på Luleå BBK.

Det är många som snackar om Real Luleå när det gäller guldet i damligan och alla lag utom A3 vek ner sig på veckans presskonferens. Ingen tror att A3 kan utmana om guldet i år. INGEN av de övriga.

Jag vet att det är många som småler lite åt A3 och tycker att laget var lättscoutat och inte särskilt bra och anser att de vann guldet i fjol pga att de hade så bra spelare och inget annat. Det finns de som tror att A3 tom kan missa semifinalen.

Budskapet på presskonferensen och det som har sagts i media tolkar jag som så att det är i år som Enjebo kommer att visa vad han går för som coach när han nu har fått ytterligare ett år att bygga upp lagets spelidé. Dessutom har han troligtvis de spelare som han vill ha i laget eftersom han har behållit nästan hela laget. Eller så är det en svag budget som styr lagets utseende i år.

Inom 1 till 2 år kommer Nacka (nykomling) att ta över damernas superliga i innebandy sade en av spelarna i en intervju i sportradion i veckan. Det blir intressant att se hur det kommer att utveckla sig.

Godmiddag