Har BC Luleå stagnerat ? Är det Jämtlands år i år ? Blir det Södertälje igen ?

Lördag 21 september, 2019

HOOPS har numera överraskande många läsare. Jag räknar dem till runt 1200 som varje vecka besöker sidan. Några av dem skriver till mig och har åsikter som de vill att jag skall ta upp i HOOPS och ibland nappar jag.

Ibland är det någon som framför spännande tankar och då brukar jag fråga om jag får framföra dem utan att nämna vem som är bakom raderna. Som en öppning på dagens HOOPS kommer nu en sådan spännande åsikt:

-”I Herrligan finns bara ett lag, som har ambitioner att etablera sig i Europa, nämligen

Södertälje.

Jag har tyvärr tappat mycket av intresset för Luleå BC, som inte har några ambitioner att etablera sig i Europa. Det känner också många åskådare i Luleå. Det räcker inte för ett lag som Luleå BC att bara ha målet att komma till final/vinna basketligan.

Luleå BC står och stampar på samma ställe sedan många år och firar återkomsten av två importer som en stor scoop. Detta trots att dessa båda inte lyckades göra avtryck i sina resp. lag i Europa förra säsongen.

Tror att Mosesson brände sig på OBOL-affären och därefter inte vågar ta några risker mer = inga visioner, ingen utveckling. Luleå BC behöver nytt management och ny sportslig ledning för att utvecklas ! Annars kommer åskådartalen att fortsätta minska”. 

Tuffa synpunkter att läsa för BC Luleå ledningen som nog innebär eftertanke och åsikten kommer inte från någon som inte vet vad hen talar om. Jag skulle själv inte ha vågat ta i så kraftigt men jag tror att hen kan ha rätt i mycket men det får framtiden utvisa.

Jag tror inte att BC Luleå är med i guldracet i år heller och det grundar jag på satsningen på ”de gamla jänkarna” och enbart svenska spelare. Materialet är inte nog bra för en finalplats i år heller. Igår kväll såg jag Södertälje gå vidare i Champions League kvalet och det gör man med ett imponerande försvarsspel. Södertälje är laget att slå även i år. Borås vinner inte guld som många snackar om.

Jag tippade i fjol att Jämtland skulle vara med i toppen av BLH. Jag fick några gliringar från basketfolk i Umeå men jag fick rätt. I år är jag säker efter att ha sett dem ”leka med Pyrintö” som satsar på guld i Finland. Jämtland spelade snabbt, fyndigt och inspirerat och stabilt. De tappade inte focus när finnarna spelade hårt och satsade allt för att komma ikapp. Synd att det bara var 50 personer och tittade på matchen för det var en rolig match i högt tempo.

Jag är ganska säker på att Jämtland gör ett par förändringar i truppen innan den är klar. Bell som har fått mycket kritik i lokalpressen i Jämtland var i den här matchen utan problem eftersom motståndet inte hängde med honom och dessutom behövde han inte ta några skott. Kanske får han gå trots allt men knappast före julskinkan.

Förstafemman i Jämtland är duktiga yrkesmän som basketspelare. Inga spektakulära spelare utan bara helt enkelt bra spelare det räcker långt. RT Guinn såg gammal och stel ut men killen kan lira och som nybliven svensk fyller han utan tvekan ut sin plats i laget.

Om BSKT kan besegra Jämtland på söndag då tar jag av mig TB kepsen och bugar och bockar och gratulerar och tippar BSKT på plats sju i årets BLH.

I have a dream sade Martin Luther King. I have a dream säger jag och det är att BSKT skall få en riktigt bra säsong utan skador och med högpresterande proffs. Efter fem år i BLH borde klubben och coachen börja få lite mer respekt från alla inklusive domarna.

På tal om domarna så var jag lite orolig för att domarna skulle få det tufft i gårdagens match i UEA, men jag behövde inte oroa mig. Trots endast två domare så klarade de jobbet mycket bra och bevisade än en gång att tre domar systemet är onödigt och kostsamt.

Jag träffade BSKT:s nya Rodney Williams i morse i hallen. En riktigt trött men trevlig kille som inte är 201 cm som tidigare sagts utan jag tippar i stället närmare 204 och väldigt långa armar. Han spelar inte mot Pyrintö i eftermiddag och heller inte mot Jämtland eftersom arbetstillståndet saknas.

B-löven startade med seger. -”Låt inte hoppet skena iväg” skriver den gode krönikören Gunnar Johnson i dagens lokaltidning men snälla Johnson det är ju ni på lokaltidningarna som har haussat upp laget så till den milda grad så att varje förlust kommer att kännas som en katastrof.

Till sist ställer jag frågan -”Vem är Greta Thunbergs spökskrivare” för det är knappast den unga flickans ordval vi får läsa och höra dagligen numera.

Godmiddag