Är han en ”riktig playmaker”?

Fredag 23 augusti, 2019

BSKT har länge fiskat efter en bra ersättare till Gilchrest och jag tror men bara tror att de har hittat honom till slut. Jag har sett Georgio Milligan spela kvalmatcher under sommaren med Virgin Islands där han har varit mycket bra. Inte enbart som playmaker utan även som poänggörare. Jag tror och hoppas verkligen att han kan bli BSKT:s floorleader som det så vackert kallas.

De flesta svenskarna har ingen koll på hur stor basketsporten är runt om i världen så en spelare som spelat för Virgin Islands kan låta som om att man har hittat någon på surplus lagret.

Milligan bor i New York är 29 år och erfaren både som spelare och som PT coach och kan bli Gustavssons förlängda arm ute på planen i år. Stabila 50% på tvåpoängare och 40% på treor , 18 poäng i snitt i Americas Qualifiers är bra stats. 25 poäng mot Brasilien och 20 mot Kanada som är stora nationer säger en del.

Jag kan bara inte riktigt förstå hur det kommer sig att han hamnar i BSKT, som inte kan betala höga löner. Han fyller 30 men det är ingen hög ålder för en bra basketspelare men kanske tillräckligt hög för att klubbar skall tveka. Killen anländer i dag och till veckan får vi som kollar på träningarna se hur det ser ut.

Härom dagen spelade Australien en träningsmatch mot USA inför VM som startar den 31 augusti. Matchen spelades i Marvel Stadium i Sydney inför hela 50.000 åskådare. Australien har Mills, Delladova, Inglish, Golding och Barnes så de håller bra klass och lyckades hålla ledning med 44 – 43 i paus men sedan ökade Kemba Walker (30 p) m fl på tempot och gled ganska lätt ifrån till 86 – 102.

B-löven höll igår sitt nya årsmöte där den nya styrelsen, som skall få ordning på ekonomin valdes in och basketbossen i A3 blev invald. Minus 4.1 miljoner för koncernen och minus 3.8 miljoner för bolaget tolkar jag som totalt 7.9 miljoner minus för B-löven säsongen 18/19 och det är inget annat än en skandal med tanke på de resurser som de förfogar över. Hur kan de fortsätta att år efter år leva över sina tillgångar. Jag har bott i Umeå permanent sedan 1987 och har upplevt detta otaliga gånger.

Det verkar inte finnas några gränser för hockeyn och fotbollen. Idag två helsidor om fighten mellan Skellefteå och B-löven på 80 talet. Herrfotbollen får enormt utrymme trots att stadens bästa lag bedriver verksamhet på den 2:a eller tom 3:e nivån inom svensk idrott. På de flesta andra större orter skulle de endast få ett begränsat utrymme. Jag får en känsla av att de nya på lokaltidningen har sitt stora och enda intresse i hockey och fotboll. Kanske är de bara vikarier som har fått stor frihet under ansvar och att det snart är över. Vad vet jag.

AIK förlorade med 0 – 2 borta mot Celtic skriver de i medier idag men visst borde det stå att AIK förlorade med 2 – 0 borta.

Trevlig Helg