Torsdag 1 augusti, 2019 kl 15:01

Denzel Anderson (pappa Jay stavade efternamnet med ett s när han kom till Sverige på 80-talet) blir kvar i BC Luleå. Ingen skräll direkt. Han har själv sagt i media att det numera är hans hem men den här gången fick Mosesson köra lite extra lång tid med bakmaskinen för att få fram lämpligt stor deg. Han lär vara den högst betalda svenska spelaren i BLH.

Att R T Guinn är med i framtidslandslaget väcker en hel del känslor i medierna men det gör inte mig särskilt förvånad. Åldern borde inte betyda något om en spelare håller måttet fysiskt. Han kanske borde vara med i A landslaget. Spelare med hans speciella kvalitet växer inte direkt på träd.

Jag tycker att det är trist att André Nilsson inte finns med varken till Landslaget eller till framtidslandslaget. Vad beror det på ? Jag vill få en förklaring. Är han för specialiserad för spel nära korgen för att passa in ? Han var nyligen på A-landslagsläger. Han borde vara given i framtidslandslaget om han inte platsar i A-landslagstruppen.

Det är ett underbetyg till BSKT att inte en enda spelare har utvecklats under de senaste fem åren och finns med i någon av trupperna, inte ens som reserv. De flesta lagen i BLH verkar ha fått med någon. Tycker man att BSKT är så dåliga trots att laget har gått till playoff två år i rad.

Jag har lite för dålig koll på många av damspelarna som kom med i framtidslandslagstruppen för att bedöma alla men jag kan på rak arm köpa Camber, Claesson, Åström, Mirkovic. Bittar var strålande i BLD så hon skall med.

Jag blir inte det minsta förvånad om Jerebko hamnar i Khimki, Moskva. Där får han betydligt bättre betalt än i GSW och där kommer han att få spela. Det bästa med det hela är att då får jag se honom i årets Euroleague och det blir intressant. Tyvärr lär det knappast påverka hans medverkan i landslaget. Euroleague tar ingen hänsyn till FIBA:s landslagsprogram.

Jag googlade härom dagen ordet blogg och fick en lista med svar men den vanligaste är att ”bloggar är ofta ganska informella och personligt skrivna” och det stämmer väl bra överens med HOOPS. Det kan ofta även vara ”en journalistisk publikation, en tabloid i bloggformat”. En del kallar sina alster för krönika, dagbok eller loggbok.

I samband med damernas fotbolls VM blev USA spelaren Megan Rapinoe väldigt uppmärksammad i svensk och europa media pga sina prestationer på planen men även pga att hon knäböjde i samband med att nationalsången spelades vid en match i USA dessutom har hon sagt att hon inte kommer att delta vid uppvaktningen av DT i vita huset. Det få vet det är att hennes sambo är minst lika känd som Rapinoe. Det är nämligen en av världens bästa basketspelare och heter Sue Bird.

Ha det gott