Söndag 16 juni, 2019

Jag var inte helt fel ute när jag filosoferade om en finska senast. Det blev inte hon som jag nämnde även om jag hade föredragit henne utan i stället Pelander som spelade vårterminen i Norrköping i fjol. Hon kom då tillbaka efter svår knäskada och lång rehab och gjorde en bra avslutning på säsongen. Det verkade klart att hon skulle spela ute i Europa men tydligen var budet från A3 tillräckligt bra så hon nappade. Personligen tycker jag att hon är lite avig i spelstilen men hon är rivig under korgarna och hon är finska och det borgar för fighting spirit och SISU.

Även nya Drummer är en lite avig spelare med yviga mowes men även hon verkar vara en spelare med fighting spirit och bra förmåga att ta returer under korgarna. Jag tror ingen av dem är värvad för att producera massor av poäng för de tror jag inte att de kommer att göra men de har defensiv kvalitet och tar en hel del returer och det är nog så viktigt. 8 – 12 poäng vardera och 5-6 returer vardera kan säkert A3 staben räkna in från de båda i BLD.

A3 påstår att truppen nu är klar men det tror inte jag på. En kvalitetsguard måste in och eftersom USA kvoten nu är fylld så blir det till att leta i baltikum eller varför inte i Finland igen. Den 18 åriga guarden Sara Bejedi skulle inte göra bort sig och hon skulle trivas bra med landslagskompisen Pelander. Luleås guardpar måste få en matchup i snabbhet och skottstyrka.

Ingram och Callison heter Södertäljes nya amerikaner och de är båda av riktigt hög kvalitet. Laget har dessutom Adams och Palmblad kvar. Om de dessutom kan behålla Lindqvist och lyckas med värvningen av Pita då är de lågoddsare till ett nytt guld. Undrar om BSKT har ringt Barnes och lyssnat om intresse finns ?  Det skulle i alla fall jag ha gjort.

Jag skrev härom dagen att det blir intressant om Liberty låter Zahui åka till landslagsuppdraget. Hon har fått massor av minuter i sitt lag men har knappt fått låna bollen utan bara försvar mot drakarna i motståndarlagen. Härom dagen blev Liberty kölhalade av SUN men i går kväll hade Zahui sin stora match med 37 p/7 r och otroliga 7 av 8 på treorna. Sparks gjorde allt för att stoppa Libertys stjärnor och det gav utrymme för Zahui som den här gången fick låna bollen och det gick ju bra. Förresten det står på WNBA:s hemsida att hon lämnar laget på tisdag och ansluter till det svenska landslaget.

Tio dagar kvar till EM starten. Jag ser verkligen fram emot det. Svt sänder Sveriges matcher men viasat sänder det mesta och bästa så det blir ett par veckor med mycket basket innan lite normal semester. Kommande vecka blir det kanske några krönikor i HOOPS men inte dagligen.

Ha det bra