Söndag 2 juni, 2019

En vecka har passerat utan inlägg i HOOPS. Av personliga skäl som det heter så har det blivit ett uppehåll och så kommer det att fortsätta att vara även den kommande veckan.

Det hindrar inte mig att klämma in några kortisar som att kommer du ihåg att HOOPS för länge sedan skrev om att Ramstedt var på väg till Djurgården, och att Lundqvist skulle hamna i en fransk klubb, som blev toppklubben BLMA. Jag har ganska goda whistlers.

Det smakar lite illa tycker jag att Halvarsson hamnar i förbundskaptenen Gomez franska klubb Tarbes men det kanske är acceptabelt att värva så inom basketsporten vad vet jag. Han värvade ju från sin assistent.

”Vi har ett bra lag” sade Halvarsson i SVT men hur vet hon det. Vi får se om det blir ett bra lag så småningom. Jag får dra mitt gamla hederliga mantra igen. ”Det är sällan de bästa spelarna bildar det bästa laget”. (se Finland i VM)

Natisha Hiedeman, Marquette är en intressant guard som Luleå BBK har signat. Kort men atletisk, vänsterhänt, avig och lite spektakulär och givetvis ganska dyr men LBBK har råd. Jag tippar att hon når liknande status som Smart och Vanloo.

Eliasson hamnade som jag också skrev tidigt om hos BC Luleå. Det är givetvis en dröm för en Kalixkille att platsa i länets storlag. I BSKT kom han aldrig till sin rätt och jag anser att det berodde på ett par saker.

Mathiue valde för det mesta att avsluta själv vid sina attacker mot korgen när han borde ha passat bollen till t ex Eliasson fri i hörnet. Nilsson släppte inte heller ut bollen som han borde.

Jag tycker att staben borde ha kunnat styra upp detta bättre då tror jag att det hade blivit några fler vinster i grundserien.

Ingen chans mot Ryssland i träningsmatcherna i helgen placerar Sveriges damer lite lägre i den sanslösa 3:e plats rankingen som FIBA:s ”expert” hade placerat Sverige på. Hur naivt var inte det.

Montenegro som är i samma grupp som Sverige och skall vara det lätta laget förlorade bara med 4 poäng borta mot Ukraina i en träningsmatch nyligen så det blir ingen lek att möta dem heller.

HOOPS åsikt är den att vi får vara riktigt nöjda om Sverige tar sig vidare från gruppspelet.

SVT sänder Sveriges gruppspelsmatcher och det tackar vi för men tyvärr så sänds de två första mitt på dan och då är Svensson på jobbet. Viasat aviserar en rejäl bevakning av EM men än så länge har jag inte kunnat läsa någonstans om hur rejäl den blir.

Smhi lovar bättre väder kommande vecka så den ser vi fram emot.

Moi