Onsdag 22 maj, 2019

Tittade på pass ett av BSKT:s tryout. Väldigt unga killar men en hel del talang. Amerikanen Welle är den som är mest intressant men inte som amerikan. Om han hade varit en EU spelare då hade han varit given enligt mig.

Bra passare och ett ganska bra skott. Låter som en klassisk amerikan eller hur. Förresten det var inte han som tränade med BSKT i söndags.

Norrmannen Lamo, forward , 200 cm har ett brett register men har inte många kilon att sätta emot i den svenska BLH, som är på mycket högre nivå än den norska. Knappast ett intressant prospekt.

Alla de tre unga grekerna är talangfulla spelare ett snäpp vassare än våra egna spelare från Umeå, Personligen skulle jag satsa på Germanis, 20 år, forward och 200 cm om det går att få honom till ett billigt kontrakt.

Båda 18 åriga guarderna Apostolis och Zarkadoulas är snabba, tekniska med bra passningar och hyfsade skott men knappast något för BSKT, som behöver två bra amerikanska guards.

Moberg som har dominerat i ettan hade en mörk kväll då det mesta gick snett. Kanske har han mer att erbjuda under onsdagen.

Årets BSKT spelare Ghanem tycker jag personligen var riktigt bra och visar verkligen att han vill bli kvar i BSKT inför 2019-2020. Eliasson åkte på en översträckning av knäet. Det såg inte bra ut och kan tyvärr riskera en lite längre rehab innan han är 100% igen. Hoppas att det såg värre ut än vad det var.

Läser att Mosesson behåller Massamba i BC Luleå och det kan jag förstå. Det är ont om big guys i landet och Brice är en bra spelare. Tänk om killen kunde bli av med minst 10-15 kilo då skulle han bli riktigt farlig och en avgörande faktor för Luleå. Med 130-140 pannor som han bär på blir det en enorm belastning få knän och vrister och minsta lilla snedtramp kan vara ödesdiger.

Jag misstänker att prislappen på Asoro blev för hög eftersom hon inte blir kvar i A3. Hon måste ha varit en av coachens favoritspelare under säsongen eftersom hon startade alla matcher utom en trots hennes minst sagt varierande formkurva. Att Kjellberg skulle flytta till Polen var förutbestämt och Dedic var fel från början till slut.

Jag tvivlar på att Lawrence blir kvar och definitivt inte heller Ivezic.

Dellbro, Edholm, Elvbo, Hanson, Mershon och Brown är nog i princip klara. Andersson från U19 hade varit med tror jag men tyvärr så gick hennes knä sönder under slutet på säsongen och den kommande säsongen får ägnas åt rehab när operationen blir av. Tyvärr verkar det dra ut på tiden innan hon får göra den.

Hur länge överlever ÖFK det är en fråga som jag tror allt fler ställer.

Godmiddag