Tisdag 21 maj, 2019

Funderar på om jag skall göra comeback som coach igen efter att ha noterat att Mister Barton får fortsatt förtroende i Djurgården i BLH. Han är faktiskt några år äldre än jag så jag kanske fortfarande har en chans och jag har definitivt lite kvar att ge. Om jag vill……….

Snappade upp från Mälardalen att det snart blir officiellt att Klara Lundqvist hamnar i en fransk klubb.

Klubbdirektören i Luleå BBK beskriver Nnamaka som bästa skytten i svensk basket. Min fråga är – har hon tackat nej till landslaget eller vill de inte ha med landets bästa skytt ?

Tandberg kallade en tryout och ett kontrakt med BSKT för ”en nödlösning” då fick han stanna kvar hemma i Östersund.

Amerikanen Cole Welle tränade med BSKT killarna redan i söndags. Inte mäter han 205 cm men han är ganska väl skolad och har bra speluppfattning. Konditionen var långt ifrån bra – kanske var det jetleg. Kan knappast ta en jänkarplats i årets trupp.

Nilsson tvekar om framtiden i BSKT har jag hört. Min åsikt är klar. Det går inte att vänta till augusti med besked om han är med eller inte. Beslut senast sista maj annars får BSKT leta vidare efter en annan lösning.

Jag fattar att Gustavsson vill ha med honom eftersom han har byggt upp sitt spel runt den store centern men allt har ett slut och det är dags att gå vidare om killen inte är sugen att spela vidare med laget, som har blivit hans genombrott.

A3:s värvningar av Dedic och Ivesic har ifrågasatts av många förståsigpåare bl a mig men Luleås satsning på Alminaite var ett superfjasko. Direkt när hennes namn dök upp i NSD.se kollade jag upp henne och skrev efteråt i HOOPS att det var en total felsatsning. För lång, för långsam, inget distansskott och ingen fysik. När hon spelade i Umeå mot A3 gjorde hon kanske sin bästa match i den svenska ligan och jag var lite förvånad men efter det gick det bara utför.

Luleås satsning på Sandric blev också en katastrof. När hon spelade i det kroatiska landslaget var hon stjärnan som öste in poäng så agenten ställde krav. Hennes lön var bland de högsta som har betalats i damligan under de senaste åren och kravet var dessutom att hon skall starta och få ett visst antal minuter. Jag är 90% säker på om att det jag påstår stämmer.

Om Sandric hade varit i toppform basketmässigt då kanske det hade lyckats men nu blev det i stället ett sår i lagsammanhållningen när startfemma splittrades och det kostade för Luleå BBK.

I kväll inleder BSKT ett tre dagar långt provspel med en drös med spelare. Jag har lite svårt att förstå hur BSKT tänker här. Om jag hade varit ansvarig för laget då skulle jag satsa all den deg jag har på att åtminstone få ihop en stark förstafemma som kan spela med de övriga lagen i ligan. Därefter skulle jag fylla på med det mest motiverade jag kan hitta gärna från de egna leden för så liten slant som möjligt.

För en förening utan saftig budget går det inte att räkna med att ha 10-12 hyfsade ligaspelare för att få konkurrens på träningarna. Det är viktigare att ha en stark femma och ett par hyfsade avbytare. Det är min åsikt men jag är tyvärr 100% säker på att BSKT ledningen inte tänker så.

Jag kommer att hålla koll på fem av besökarna. Vilka det är och omdömet om dem avslöjar jag senare.

Godmiddag