Lördag 18 maj, 2019

Noterar att Umeå BBK:s (A3) skuld till Skatteverket & KFM inte har minskat under våren utan snarare ökat. Jag vet att om föreningen inte ganska snart löser problemet då kommer ärendet att gå vidare och en konkurs kan vara omöjlig att undvika. Trots detta verkar det vara business as usual.

I dagens vk.se berättar Enjebo under rubriken ”Dags att bygga ett nytt guldlag” att han ”förhoppningsvis får många kvar som spelar 1 – 3”. Jag tolkar det som att han förutom Mershon (som har sagts tidigare) även vill behålla Brown.

Personligen tycker jag att det är ett misstag om det stämmer. Hennes ”record” i Umeå är inte bra och det är på tiden att fansen får sig en ny playmaker. Elvbo och Edholm har uttryckt att de stannar i föreningen. Dellbro lär skall ha skrivit på den senaste veckan. Tre guards klara och en forward.

I nsd.se läser jag att Luleå BBK är intresserade av Asoro och det brukar innebära att om inte spelaren är välbetalt proffs i utlandet då hamnar spelaren i den föreningen. Jag tvivlar att A3 vill buda mot Luleå BBK. Asoro har gjort en del riktigt bra matcher men hon har i mina ögon varit för ojämn. Hon har varit starter hela säsongen om man bortser från en match.

Fredag kvällens final four i Euroleague blev en stor överraskning för mig. Jag trodde stenhårt på Fenerbache men det visade sig att både Datone och Laverne var skadade och kunde inte delta och det innebar att mycket power försvann särskilt med Datone.

Anadolu Efes med Larkin 30 p och Misic 25 p kunde Fenerbache inte matcha och de spelade långa stunder ut sina motståndare och vann med hela 73 – 92. Larkin är en blixtsnabb och enormt spänstig amerikan som bara gör sin andra säsong ute i Europa. Han har en stor framtid men knappast i NBA där han är lite för liten.

Jag var bombsäker på att Real Madrid skulle vinna mot CSKA pga så mycket bredare bänk och stor kvalitet men för andra gången i år såg jag Real choka lite grand i slutet av matchen. De ledde nu med 14 poäng långt in i fjärde perioden och matchen såg klar ut eftersom CSKA spelade ganska illa både i anfall och försvar. Storspelare som Higgins, Hunter, Hacket, Hines och De Colo presterade inte från start och endast Rodriguez och Clyburn var ok och höll dem kvar i matchen. I andra halvlek kom De Colo och även Higgins igång och CSKA lyckades ta sig förbi och vinna med 95 – 90.

Personligen tycker jag att det såg ut som att ”guds hand” var med i spelet under de sista 6-7 minuterna då Real inte fick något domslut med sig. ”Kanske var det meningen” att laget inte skulle få vinna i år igen. Det behövs en ny mästare för att hålla upp det maximala intresset för Euroleague.

I morgon spelas finalen. I mina ögon så är Efes favoriter men CSKA har otroligt mycket power i laget och om de bara får igång spelet och defensivt kan få grepp på Larkin då blir det CSKA.

CSKA laget har en budget på runt 40 miljoner euro och då tillhör man toppen i ligan även där. Coach Itoudis har 1 miljon euro för säsongen.

Tyvärr kan jag inte se bronsmatchen live kl 17.30 men det får bli en nattmangling. Jag tror att den blir mycket sevärd och sådana här matcher och tillfällen får vi vänta på till VM i september. Finalen spelas 20:30 och den missar jag inte live.

En blomma skall BSKT ha eftersom de har lyckats kapa skulden till skatteverket och KFM. I dagsläget har man i stället ett tillgodohavande på skattekontot.

Godmiddag