Lördag 11 maj, 2019

21 – 23 maj genomför BSKT en s.k tryout eller kalla det för provspel. Spelarna som är klara att komma är:

Max Tandberg, Östersund 183 cm, 2-1:a.

Gustav Moberg, Tureberg 191 cm, 2:a,

Pavlos Pavlidis, Stockholm, 22 år, 188 cm, 1-2:a

Eiwind Lamo, Bergen, Norge, 23 år 200 cm 4-3:a

Cole Welle, Californien, 23 år, 205 cm, 4-5:a

Paulos Geramanis, Grekland, 20 år, 203 cm, 4-5:a

Dessutom finns ytterligare fyra spelare på listan men som ännu inte har lämnat klartecken om de kommer.

Härligt att Borås kunde vinna igår. De hade gjort en del riktigt bra taktiska förändringar till matchen. När Södertälje hade skapat en mismatch situation så bytte Borås snabbt tillbaka. Det var ett vågspel att testa men det lyckades väldigt ofta och gjorde Södertälje lite tveksamma.

Moore hade äntligen kvicknat till igen och när dessutom Fitzpatrik spelade nästan sin bästa basketmatch i år så behövde inte ens Hilliard vara på topp och Tyus kunde linka fram efter vrickningen. Att sedan Andersson och Gunnarsson återigen kunde uträtta något vettigt på plan var viktigt. De har varit helt iskalla i de inledande matcherna.

Södertälje trodde garanterat att det skulle bli årets sista match eftersom klubbdirektören och hela klanen var med på läktaren. Nu fick de köra hem med bussen och gå till jobbet igen med att förbereda match fem på söndag kväll.

Veterandomarna hade förvånansvärt svårt att hålla ordning på spelarna igen. De blåste i och för sig betydligt jämnare och Södertälje fick som sig bör 28 foul mot 18 för Borås. Borås fick skjuta 33 – 14 i straffkast så det var helt omvända siffror mot senast.

Adams uppträdande i slutskedet av matchen där han inte ger sig utan fortsätter att följa och snacka med en Borås spelare över hela planen gav enbart en teknisk foul. Det var riktigt svagt av domarna tycker i alla fall jag. Det var inget våld men det var tydligt hot mot Boråsspelaren.

Jag hoppas att Borås fick tillbaka lite självförtroende efter de här segern och att de kan prestera på hög nivå igen. Södertälje kommer att köra med intimidation och frågan är om Borås kommer att kunna stå emot hockey försvar i Scaniarinken. Om veterandomarna tillåter ständig handchecking och konstant kroppskontakt då är Borås förlorade.

Tittade på en slutspelsmatch i den Asiatiska ligan igår kväll. Varken jänkare eller inhemska spelare höll särskilt hög standard. Däremot var stämningen bland publiken på topp. Tänk dig några tusen personer med två grytlock i händerna så förstår du hur det lät och hur lustigt det såg ut. Trots det så förlorade hemmalaget.

Med anledning av debatten om det rekordhöga bensinpriset.

Min kusin sade något väldig klokt härom dagen. -”Även om bensinen skulle kosta 100 kr/liter så skulle det inte bli någon större effekt eftersom den stora massan inte kör speciellt långt och parkeringskostnaderna är dyrare än bensinen”.

Godmiddag