Fredag 10 maj, 2019

Klockan 15:04 igår torsdag kunde jag läsa på twitter att Sandberg har skrivit på ett tvåårs kontrakt och är klar för Luleå Basket. Hemlängtan från södra Sverige upp till Norrbotten måste ha varit stark eftersom han har så bråttom att flytta norrut. Han kommer att ha minst fem par argusögon uppe på läktarna vid varje träning som granskar och värderar hans arbete så jag hoppas att han har den mentala styrkan att stå ut med ”den osynliga pressen” som alla head coacher får utstå uppe i Luleå.

Jag tippar att Riihiaho gör comeback som ast.coach. Hon jobbade ihop med Visscher 17/18 och var duktig och populär bland spelarna har jag hört.

Någon sade att Tillman kan vara på G till Högsbo. Laget behöver en bra matchcoach och det är Tillman. Tillman vill ha en bra organisation runt laget och det har Högsbo.

Eliassons sambo har fått ett bra jobb uppe i Luleå, dessutom tror jag att han skulle passa utmärkt i Öqvists spelsystem så nu är det nog inte långt borta innan Mosesson signar honom.

Kalpakas blev årets domare igen och han är bra men inte när han dömer Södertälje. Han är väldigt bra när han dömer Euro Cup. Jag har sett flera av hans matcher i år och där dömer han mycket striktare efter regelboken. I Sverige har veterandomarna ett eget sätt att bedöma vad som är tillåtet och det kan variera mycket från match till match. Ett tag började jag tro att det bara är jag som tycker så, men nu har jag fått så mycket feedback från olika håll under året så jag vet att måååånga håller med mig.

Sundberg i Dolphins rättar mig igen. Han menar att han inte är bossen så det ber jag om ursäkt för om det är fel och han säger även att ”summan är snarare 8 miljoner +”. Jag vet inte längre vad som är rätt eller fel men helt klart är det i alla fall att det inte står helt rätt till i Norrköping Dolphins och det grundar jag på flera av varandra i Norrköping oberoende källor. Antagligen är det så att ligalagen har gått många miljoner back men att man med försäljning av hallen får ekvationen att gå ihop och till och med pengar på banken.

Dynamo Kursk tappar sin coach Lucas Mondelo till den i våra ögon ganska oglamorösa Japanska Ligan. Du kan troligtvis räkna ut att det är fråga om stora slantar om han väljer att coacha där. Jag tippar 1 miljon Euro för säsongen.

Umeå FC:s hemmamatch mot Vasalund blev uppskjuten under flygstrejken. Nu blir UFC överkörda av Svenska Fotbollförbundet. Tvingas spela en onsdag 16:30 bara för att motståndarna från Stockholm – Vasalund skall kunna hinna hem med det sista flyget. Jag hoppat att det flyget får ett s.k tekniskt fel och bli inställt.

Piteå IF:s fotbollsdamer drabbades under flygstrejken på samma sätt. Skånelaget fick igenom att de inte behövde ta sig till Piteå. Förra helgen hade Piteå bortamatch i Kungsbacka. Laget tog tåget för att kunna genomföra matchen vilket innebar avresa fredag och hemma igen måndag. De bortskämda lagen söderifrån har inte fattat att lite extra tid tillsammans kanske blir det kittet som bygger lagets framgång.

Godmiddag