Tisdag 7 maj, 2019

Fick höra att Ama Degbeon skrev på för en polsk proffsklubb redan dagen efter SM guldet. Umeå är i alla fall en bra språngbräda till högre löner i större klubbar den saken är helt klar.

Är det någon som vet vilka sex damspelare som är reserver bakom bruttotruppen. Namnen har aldrig publicerats vad jag vet. Det är fler än jag som är nyfiken på vilka de är.

Läser op.se där krönikören i princip kräver att styrelsen för Jämtland Basket skall skriva nytt kontrakt med Gehrke.

Gehrke har gjort fem år i föreningen och han har gjort det bra och även om han förmodligen inte är mätt och har mer att ge så kan jag förstå om klubbledningen funderar på en annan lösning.

Jag antar att Gehrkes lön är hög vid det här laget och troligtvis så hög så att man kan vara med och buda på de bästa i landet. Utländska tränare kan tom bli billigare än de svenska pga korttidskontrakt.

På sociala medier går ryktet att Chuck kan var på väg till Jämtland. Om så är fallet då blir det inte run and gun utan en annan spelstil i laget till hösten och förmodligen måste man även bygga ett helt nytt lag igen.

Inte helt ologiskt om Chuck flyttar norrut. Sambon har rötterna i Skellefteå.

Gehrke junior drar över till USA för spel på collage. Kanske tar pappa Gehrke ett sabbatsår och satsar på fortsatt coach utbildning i USA. Jag fantiserar lite.

Undrar om A3 bossen har ringt Barthold ? Jag fantiserar lite till.

I kväll är det dags för match tre. Södertälje spelar hemma och återigen i Scaniarinken. Väldigt smart drag att samarbeta med Södertälje Hockey och lägga matchen där. Även riksmedia tände till och skrev om det. Till och med ansedda Dagens Nyheter hade en stor artikel där man hyllade SBBK

Jag tror att Södertälje vinner igen och det troligtvis lika lätt som senast, men sedan blir det förlust i match fyra vilket ledningen för SBBK knappast har något emot eftersom man då får arrangera ytterligare en inkomstbringade match i Scaniarinken innan guldpokalen kan ställas in i prisskåpet.

På lördag spelas årets lite prestigefyllda DM final mellan Umeå BSKT och IKSU. Eftersom proffsen har lämnat BSKT så siktar givetvis IKSU på att försöka vinna i år igen. I fjol försökte man utmana men Björnsson och Leth sänkte IKSU den gången. I år spelar Björnsson med IKSU. Jag har ingen aning om det kan bli en jämn match.

Godmiddag