Måndag 6 maj, 2019

912 besök igår på HOOPS tyder på att det i alla fall var några som var nyfikna på min åsikt om den svenska bruttotruppen.

Det brukar vanligtvis inte komma några reaktioner på mina åsikter men den här gången har jag fått några och de tycker att krönikan var vass men ok. De gillar att jag petar de som är skadade och de som väljer egen vinning före landslaget.

”Frida Eldebrink avbryter säsongen i KSC Szekszárd och åker hem. Ett besvärande knä sätter stopp för spel mitt i slutspelet”, kunde man läsa i ungersk media härom dagen. Jag hoppas att landslagsledningen har koll.

Vilken otrolig besvikelse att se på finalerna mellan Södertälje och Borås hittills. Södertälje är helt överlägsna och mer överlägsna blir de när de får spela försvar med kroppskontakt hela tiden vilket är ganska unikt för Sverige. Borås verkar helt förlamade eller så är de sjuka hela bunten och ingen vill berätta.

Det var faktiskt kattens lek med råttan igår. Trots att Moore var tillbaka så hände det ingenting. Alla i Borås var helt förlamade. Ingen kommer upp i normal prestation inte ens Hilliard.

”Another one bites the dust” spelade man i högtalarna med två minuter kvar. Hur tänker man där.

Efter slutsignalen klickade jag om till finalen i herrarnas Champions League mellan Virtus Bologna och Ibostar Teneriffa. Det är som en helt annan sport. Riktigt försvar, inga tacklingar, inga fasthållningar, foul vid hand checking. Man måste spela försvar med fötterna.

En enkel seger för coach Sasha Djordjevics Bologna men fattas bara annat med fem bra amerikaner på plan och ytterligare en lika bra på bänken. En stor vinst för Virtus Bologna. Tyvärr måste jag säga att domarna släppte matchen lite väl mycket i slutet. Spelet blev ganska ruffigt och domarna hade en svettig afton de sista fem minuterna.

Landshövdingen bjöd A3 på TORSK igår. Synd att de flesta av spelarna redan hade lämnat Umeå.

Drygt etthundra åskådare på solläktaren och knappast mer än hälften på speakerläktaren när Umeå IK spelade hemma mot Kvarnsveden tyder på att intresset har minskat ytterligare ett snäpp samtidigt som det känns som att media har snäppat upp bevakningen av laget ett snäpp till, trots att de inte ens spelar i landets högsta serie.

Blir förvånad över vad en del tränare kan hitta på för att göra sig märkvärdiga. Att lägga ut stegar och koner på plastgräset i halvtid och instruera spelare hur de skall trippa fram är övermaga och det är det även att spelarna som spelar skall köra igenom rutinen tre gånger när de kommer ut från omklädningsrummet efter pausfikat. Det känns awkward. Uppvärmning före match – ja – men i halvtid………skulle se ut i Champions League.

Thorengruppen fotboll har börjat att räkna lite bättre. 88 närvarande då man vann hemma mot Vasalund igår.

Igår hörde jag en intervju med en känd artist. Hen använde ordet liksom minst en gång i varje mening. Många i XYZ generationen säger liksom när de i stället borde vara tyst och tänka på vad de skall säga härnäst.

Godmiddag