Torsdag 25 april, 2019

VK har meddelat att det är algoritmer som styr sportsidorna och inte redigerarna som förr i tiden och det är anledningen till varför hockeyartiklarna hamnar överst och i så stor mängd. Det som läses mest det hamnar överst. Ingen läser basketen därför åker de artiklarna ner ganska fort efter införandet menar VK. Det är ingen nyhet för mig utan ett bevis för att hockeyn styr sportsidorna på vk.se. Någon borde skruva på algoritmerna för de är väl justerbara.

”Högsbo i större format än A3” det är en bra rubrik som Folkbladets papperstidning har idag.

Jag skriver inte, vad var det jag sa, men jag är inte särskilt förvånad. Två långlediga perioder utan basket repetitioner inför den första finalen sänder konstiga signaler till spelarna och formen kan dala det var det jag menade när jag skrev om det tidigare. ”Vi trodde att det skulle gå lättare” sade Mershon i TV intervjun och det säger allt. Dessutom frivillig träning på morgonen på finaldagen och bara tre spelare i hallen. Man borde kanske ha filat på straffkasten.

Jag tänker inte strö mer salt i såren mer än att alla skall veta att Högsbo spelade inte alls på topp.

De har mycket mer att komma med. Jag har sett alla deras matcher efter årsskiftet och detta var en hyfsad prestation men inte mer. A3 måste lyfta sig rejält om de skall vinna tre matcher mot Högsbo.

Om inte Hanna Johansson finns med i landslagets bruttotrupp så är det något som är på tok. Om hon har tackat nej då förstår jag men inte annars. Hennes fighting spirit och skills platsar i landslaget.

Det finns större lag som kan choka. Lite senare igår kväll spelade Barcelona hemma mot Efes Istanbul i den 3:e kvartsfinalen i Euroleague. Trots 8000 på läktaren kunde man inte vinna hemma. Enligt kommentatorn kunde man troligtvis höra en knappnål falla när slutsignalen gick och och man kunde läsa 68 – 102 på tavlan. Minus 34 är den värsta förlusten någonsin på hemmaplan för storlaget Barca.

Real Madrid tog tre raka mot Panathinaikos och är klara för Final Four i Baskonia. Zalgiris föll hemma mot Fenerbache och ligger under med 1 – 2. Zalgiris måste vinne hemma i kväll annars är det över för dem. Baskonia måste vinna hemma i morgon mot CSKA annars är även de utslagna och det skulle vara lite trist eftersom Final4 spelas på deras hemmaplan.

I kväll klockan 20.00 är det dags igen för Norrköping mot Borås. Du vet vad jag skrev i förrgår. Jag tror att Norrköping vänder och vinner med 4-3.

Godmiddag