Onsdag 24 april, 2019

Löven och Modo slåss om exlövet. Löven och Skellefteå möts. Teg landar kanadensare. Ske bli kul att komma hem. SHL klubbens stjärnvärvning. Detta var de fem topprubrikerna på VK.se fram till 19.45 igår kväll och det 23 timmar innan det är dags för SM Final nummer ett mellan A3 och Högsbo. Ingenting i tidningen och ingenting på nätet dagen före match # 1. Märkligt.

Många med mig reagerar över denna särbehandling av hockeyn och annan sport. Beror det på att A3 inte annonserar i lokaltidningen ? Vad jag kan se så är det snart bara B-lövben och IBK Dalen som regelbundet annonserar. Många har valt att inte annonsera. Kanske anser man att det kostar mer än det smakar. Även om en elitförening kan få 90% rabatt så kostar det.

Jag har haft lokaltidning sedan 1987 men jag slutade att prenumerera lokaltidningen för två år sedan pga särbehandlingen.

19.45 igår kväll lades basket artiklarna som idag finns i lokaltidningen in och det var verkligen på tiden. Frågan är bara om allmänheten som inte är basketintresserad hinner ändra sina planer inför onsdagskvällen och i stället för grillning eller fiske ta sig till hallen.

Min betting lever vidare. Jämtarna kan fortfarande vinna SM Guld, Jämtland kom focuserade till Täljehallen och både Guinn och Lewis presterade.

De verkar förresten ha bytt korgar och korrigerat höjden nyligen i Täljehallen för SBBK har inte samma flyt på de nya.

Jämtarna spelade lite nervöst i den första perioden med hela nio (9) turnovers men sedan blev det helt annat. Lewis ägnade sig åt returtagning i stället för dumheter och chanstagning och sköt de öppna skott han fick och de gick i. Härligt Jämtland. Om bara Rönnqvist kommer igång bara lite och Shonganya kan stå på benen nära korgen då slår ni ut Osköna Gröna.

Det som var det bästa med matchen var att domarna dömde riktigt bra enligt regelboken. Petfoulen på Rönnqvist i slutet höll på att kosta men som tur var tog de ingen petfoul i slutsekunden då Barnes gick på attack. Jämtland missad semifinal för två år sedan mot Södertälje på en sådan avblåsning.

Jag har åsikter om veterandomarnas sätt att döma i Sverige det vet du som läser HOOPS men jag är inte ensam. Det finns många basketkunniga runt om i landet som reagerar frågan är varför inte de som sitter i toppen och styr reagerar och gör något åt det. Dessa rader fick jag av en basketkunnig HOOPS läsare.

”En som var på plats i Boråshallen”.
 Det var med skräckblandad förtjusning jag såg semin mellan Borås och Norrköping på plats i Boråshallen i måndags kväll. Kanske blir det en annan sak när men ser live än tittar på webben, men maken till ruffigt spel har jag sällan sett.

Visst tillåts det tuffare tag när det är slutspel, men alla dessa fasthållningar, tjuvnyp och rena brottargrepp var för mycket, särskilt i off ball situationer. Att komma runt en screen utan boll var t ex omöjligt eftersom det hela tiden fanns försvarare som i princip greppade tag om den stackars spelaren, precis överallt där det gick att få tag. Och några vanliga bumpar när spelare cuttade blev det inte heller, snarare tillämpade man rycka till, slita och hålla i spelaren.

Kan inte påstå att det blir särskilt njutbart när basketen blir så handbollsbetonad och så ”grov”. Jag tycker att man släpper det för långt.

Jag kan inte mer än hålla med skrivaren men Borås förlorade inte pga det. De chokade helt enkelt.

Testade igen på VK.se kl 10.43

Succeduo stannar i Dalen, Umeå sonen blir årets spelare, Nobbade roll i Modo, Talat med honom, Malin Moström historisk, Galen vändning Aldrig Upplevt, Kan få Bröderna Sedins pris,

Hela sju (7) artiklar fick jag scrolla innan jag hittade ngt inför den första SM finalen för A3 i kväll mot Högsbo. Det är ingen risk att någon random besökare på VK.se råkar se att det spelas SM final om några timmar i Gammliahallen.

Godmiddag