Lördag 20 april, 2019

My god så mycket knuffar och fasthållningar som fick passera i match fyra mellan Jämtland och Södertälje.

Tack och lov så fick Jämtland vinna 84 – 76 och det mycket tack vara Myers som gjorde 22 poäng i andra halvlek. I den första gjorde han bara 4 poäng och var strulig.

Det måste ha varit en dagger för Sköna Gröna att tappa matchen. Det trodde de aldrig.

Jag brukar klaga på Gustavsson i BSKT när han byter ut heta spelare men Gehrke är likadan. Igår tog han ut sonen efter 100% skytte i period ett när han var strykjärns het och hade gjort 13 poäng. Inte var han trött. Han kallnade på bänken och gjorde inga fler. Tack och lov så tog han inte ut Myers när han blev het.

Min betting lever fortfarande. Jag satsade på Jämtland som guldvinnare.

Tyvärr så verkar Garcia och Pörson (rätt uttal) i toppform och det är skillnaden mot Jämtlands svaga guardsida. Dessa två dominerade igår.

Rönnqvist har försvunnit helt i de senaste matcherna. Hoppas att han inte har tappat allt för det är nu han behövs. Sprid golvet för honom.

Är det bara jag som ser alla knuffar och fasthållningar ute på plan ?  Givetvis inte. Är det bara jag som tycker att basket inte skall spelas på det sättet ? Kanske är det så i Sverige. Jag kanske är helt fel ute i min kritik över hur domarna dömer i vårt land. Om coacherna vill ha det som det är då får det väl vara så.

Helt klart är det i alla fall att de inte dömer på samma sätt som på högsta nivå i Euroleague. Jag tittade på Real Madrid mot Panathinaikos efteråt och det var en helt annan sport.

De värsta gaphalsarna i Östersund verkade ha åkt till Åre för de hördes inte den här gången. Det som i stället hördes var deras utmärkta musikval under matchens gång och att spela lite soft Elvis ”Wise men say” vid Södertäljes sista timeout var coolt.

Det är härligt att kunna följa matcherna på streeming tjänsten trots wrestlingen men det hade varit ännu roligare att se den live. Jag hoppas att BSKT:s snack om framtidssatsning och höga ambitioner inte bara är kulisser för jag gillar att se bra basket oavsett vad.

Real Madrid mot Panathinaikos var inte så intressant. Real var för bra. Panas starting guard Calathes var iskall och lyckade inte med ett enda skott. Den amerikanske kommentatorns -”He has just a donut on the scoreboard” är klockren.

Reals poinguard Argentinaren Campazzo är underhållaren av stora mått. Han levererar på alla plan och publiken älskar honom. Platsar han verkligen inte i NBA ? Klart han gör men han får så bra betalt i Real så han väljer det i stället. 10 ppm, 7 rpm, 9 ass, 5 ste det är hans rad i Euroleague.

Kuckelikuuu