Onsdag 17 april, 2019

I NSD skriver de om vilka spelare Luleå BBK har på sin önskelista, Vesterberg, E Nyström , Gustavsson och tom Lundqvist har kommit upp. Jag är säker på att de måste göra klart med coachfrågan först innan de försöker värva spelare.

Vem blir coach för laget är den första frågan som de flesta svenska damspelare ställer när man är klar med det sociala snacket. Därefter startar förhandlingarna med agenterna. Alla ovan nämnda är dyra spelare och totalt hamnar deras löner över 8 månader på runt 2+ miljoner.

Vad tyckte du om domarna frågade op.se. Jag skall titta på videon men det kändes märkligt.

Jag håller med Gehrke. Det är svårt att förstå hur ”de som skall vara landets bästa domare” kan krångla till det hela så mycket så att det blir så mycket efterslängar och gruff.

Jämtlands nyhet var att spela helplans zonpress som de normalt aldrig gör och det fungerade ganska bra även om det inte gav några steals. Ibland såg det lite komiskt ut när spelare glömde av sig och sprang tillbaka i stället för att stanna och pressa. Jag tycker att Gehrke hade rätt taktik.

Södertälje fick mindre tid till sitt effektiva anfallsspel och var tvingade att avsluta på annat sätt än de är vana vid. Tyvärr började Jämtarna svagt med massor av missar i alla dess former och uppförsbacken blev för stor igen eftersom Södertälje inte missade sina lägen. Södertälje spelade inte särskilt bra men Jämtland var direkt svaga i skyttet med låg procent på 30 st trepoängare.

Smith trodde jag skulle bli lagets utropstecken i slutspelet och det var han i starten men nu spårar han ur mer och mer för varje match. Han missade alla skott och mycket i försvar genom bolltittande. Igår fick han till sist en diskvalificerande foul efter ett frustrerat påhopp på en spelare. Det konstiga är att Garcia som hoppade emellan och gav Smith en näve i ansiktet inte åkte på något.

Det är ett otroligt viftande med armarna både från anfallare och försvarare. De flesta guard spelarna ser ut som barnungar på plan eller kanske jag skall kalla det för primadonnor. ”Rör inte mig” ”Peta inte på mig”. Det ser ganska pinsamt ut tycker jag. Satsa på volleyboll där det finns ett nät mellan lagen om du inte pallar för lite juste kroppskontakt.

Något måste ha gått allvarligt fel med Gehrkes offensiva taktik när Rönnqvist gör sitt första och enda poäng i matchen i den 31:a minuten, eller var det Degernäs som lyckades till 100% med sin taktik mot honom. Starting five i Jämtland gjorde 30 av lagets 70 poäng då har det gått riktigt illa.

Gehrke efterlyser lagspel och att de skall dela bollen mer. Jag tycker att de försöker men att de inte klarar av det mot Södertäljes fina följsamma försvar så mitt råd till Gehrke är att sprida golvet och spela en mot en. Spela small ball med Paulos och Johansson i hörnen samt Rönnqvist, Meyers och Hansson runt perimetern som spelar 1 – 1. Gehrke tar givetvis inte mitt råd eftersom de då blir korta men spelar roll nu.

Nästa HOOPS kommer troligtvis inte förrän måndag den 22 april but you never know.

Glad Påsk