Tisdag 16 april, 2019

Enjebo har hört av sig och vill rätta mig angående mina uppgifter om hur de tränar. Han menar att det inte stämmer, men jag skrev basketträningar och det stämmer eftersom jag har koll på alla hallar i stan via nätet och i dem tränar de inte under den första period jag nämnde. Jag vet ju inte om de kör fys i stället. Att de har helledigt från skärtorsdag till påskdagen (3 dygn) det stämde i alla fall.

BSKT genomför en try-out den 21-23 maj. Jag har inte koll på vilka som kommer mer än att det bland annat rör sig om ett par grekiska spelare. En tryout är alltid intressant att studera.

Jag frågade Gustavsson om hur det ligger till med årets trupp och om vilka som blir kvar av de svenska spelarna. Han hade inte pratat med spelarna ännu men han kände att Eliasson, Frank och Nilsson känns positiva för en fortsättning. Romano har ju lämnat sportchefsposten så nu har Gustavsson även den rollen på sina axlar så det finns att göra under de kommande månaderna inna han kan ta semester.

Pratade idag med Högsbos coach Robin Sandberg och han känns positiv och redo för vad som komma skall så det blir spännande att se om hans Högsbo kan rå på storfavoriten A3.

Norrköping blev en enkel match för Borås och som jag skrev för en tid sedan så tror jag att de slår ut Norrköping och tar sig till final. Norrköping ser trötta och slitna ut och spelar helt utan energi. McDewitt passar inte in i Norrköping. Stjärna i ettan är något helt annat. Det syns att Kjellbom fyller 40 i veckan. Kroppen är sliten av all infighting. Han mår bäst så länge som han får stå och screena för Lindqvist och rulla returerna.

Jag hoppas att Jämtland satsar allt på att utnyttja Guinn och Shonganya maximalt idag inside. In med bollen och tvinga Södertälje att hjälpa och kicka ut eller spela high low rakt framifrån.

Omröstningen av vem som är årets försvarare visar på hur olika vi tänker och tycker. Jag skulle aldrig kunna rösta på Barnes (33% av rösterna) eller TMassamba (23%) eftersom deras hålla fast och fulspel register är så stort. Däremot Anderson (19%) i BC Luleå, Guinn i Jämtland och Gilchrest i BSKT skulle jag ge min röst. Justa spelare som alltid försöker spela clean och gör det bra.

IBK Dalen hade lite motlut hos domarna igår men om det var 1797 i publiken då kan de känna sig ganska nöjda i alla fall.

Jag tror att B-lövens Kenttä har det bredaste leendet jag har sett i hela mitt liv. Kan han se arg ut ? Han är i alla fall precis som jag från Tornedalen så nu har de båda headcoach och sportchef från Tornedalen då blir annan tojsta.

Godmiddag