Måndag 15 april, 2019

Journalister för lokaltidningarna i Umeå har i alla tider sagt att det inte är dom som sätter rubrikerna när jag har ringt och klagat när jag var ansvarig coach eller sportchef.

Söndag-måndag var det dags igen för en rubriksättning som gör att i alla fall jag reagerar och misstänker favorisering av fotbollssporten.

När UFC:s coach blev utvisad i matchen mot Linköping då var rubriken på vk.se ”Fick se slutet från läktaren” och en bild på när coachen verkar stödja en spelare som behöver lämna planen. När jag såg det då trodde jag genast att det var spelaren som hade blivit skadad och han som fick se matchen från läktaren. I papperstidningen fanns det inget som visade att coachen blev utvisad utan bara en kort text i övrig textmassa.

När baskettränaren Gustavsson blev utvisad då var det stor fet rubrik ”Coachen blev utvisad” och bild på tränaren. Det tycker inte jag är ok, men det är klart att journalister är ju inte felfria så det kanske bara råkade bli så.

UFC påstår förresten att det var nästan 600 på matchen mot Linköping. Jag synar det som vanligt eftersom jag tittade in ett par minuter efter att kassan hade stängt.

På SBBF:s hemsida står det att man har tilldelats det ”Gyllene Hjulet”, som är ngn slags uppskattning för bra sponsringssamarbete och det låter trevligt men ”show me the money”. Det är dags att Svenska Basketbollförbundet lyckas med det som andra förbund gör nämligen att få tag i företag som går in med miljoner till förmån för svensk elitbasket så att SBBF kan sänka avgifterna som idag innebär att föreningarna blöder och i stället lämna rejäla bidrag till herr och damlag som spelar i de högsta ligorna. Fattar du att IBK Dalen får mer än 200.000 kr ggr två från SiBF i elitbidra.

Det blev helt andra bullar för Dynamo Kursk i Euroleague finalen när de mötte UMMC:s stjärnspäckade lag, som enligt mig är ”nästan omöjligt att besegra”. Det blev minus 24 och kunde ha blivit mer om coachen hade önskat det. Världens just nu bästa spelare – enligt mig – Stewart i Kursk vrickade foten i slutet av den 2:a perioden men redan då var UMMC ledningen 15 poäng.

USK Prag vann ganska enkelt mot Sopron. Zahui fick inte starta. Kom in först efter 8 minuter. En tydlig signal att coachen inte var nöjd med henne från semifinalen. När hon väl kom in så blev det som vanligt enligt mig. Svagt framåt pga av avsaknaden av mowes inside och fouls pga lathet och orörlighet. Jag vet inte vad hon skall bidra med i WNBA kommande säsong mer än att foula några stora stjärnor och att skjuta några treor på de få minuter hon kommer att få.

Godmiddag