Måndag 8 april, 2019

Högsbo vs Eos dömdes av Mehmedovic, Persson och Glocko och de gjorde ett utmärkt jobb. Synd att de är petade från BLH slutspelet. Högsbo spelar bra så länge som de får spela som de vill. Eos run med 7 – 21 i den sista perioden med zonpress var kul att se. Hoppas att de vågar pressa Högsbo från start i nästa match då kan det svänga. Hyder och Johansson kan bli trötta om Eos spelar kort och jagar och då blir Högsbo sårbara. 1000 pers i hallen är snyggt jobbat av Högsbo.

Även Goniband, Mujagic och Bardaqji som också verkar petade från BLH slutspelet gjorde ett bra jobb i matchen Telge vs A3 men särbehandlingen av Lundqvist är inte så vacker. Så fort någon petar på henne ylar folk på läktaren i Täljehallen. Sådant ylande är så pinsamt. Jag vet inte vem eller vilka de är men de är hemma blinda. Lundqvist är redan ganska erfaren och söker hela tiden kontakt för att fiska fouls eftersom hon har insett att hon får domsluten med sig så är det bara. Förresten så tycker jag att hon har handen under bollen lite nu som då men kanske blåser man inte förning på stjärnorna.

Precis som väntat satsade Telge på zonförsvar och kombinationsförsvar men den här gången inte lika passivt som senast. Från start bromsades Brown i box and one och om hon kom loss stoppades hon av en spelare parkerad i mitten på topp of the key. Brown & Mershon hölls i strama tyglar av en triangle & two och tvingade A3 till distans avslut från Asoro, Degbeon och Lawrence. Skyttet fungerade inte alls för Asoro så det blev bara 15 minuter men som tur är så sopar Degbeon och Lawrence rent med 15 offensiva returer i den första halvleken och där skaffar man sig ledning i matchen.

A3 testade med Brown, Mershon, Lawrence på Lundqvist men alla kom på efterkälken så lilltjejen är duktig den saken är klar.

31-39 i halvtid och 82 – 87 i slutresultat är en skuffelse för A3 som tydligen inte kan spela mot Telges kombinationsförsvar. Laget tar, som coach Enjebos säger i media ”dumma beslut” och det är precis vad som är meningen med att spela kombinationsförsvar. Att få motståndarna att ta dumma beslut.

En screen på den som är punktmarkerad i box and one brukar lösa upp försvaret men bara om lagkompisarna dyker i de luckor som uppstår när zonen förflyttar sig och den spelaren som har bollen kan passa den.

När man möter triangel och två alltså man-man på Brown och Mershon så löser man det på ett lite annat sätt. Problemet är att A3 inte har någon pointguard som kan hålla i bollen och dirigera laget.

Coach Enjebo måste ta en time out för att förmedla direktiv och då byter givetvis motståndarna direkt försvar igen.

A3 har mött den har typen av försvar åtskilliga gånger den här säsongen så de borde kunna hantera det nu men icke. Det bästa vore kanske att börja spela helplans press och jaga motståndarna mer då skulle man slippa möta zon och matchup försvar och kombinationsförsvar hela tiden.

Eftersom det blev en match med olika zonförsvar från Telge så fick Lawrence spela utan att bli fysad och detsamma gäller för Degbeon. De tackade och levererade 34 p och 24 r tillsammans det mesta i färgen. Kanske skulle Telge välja kombinationsförsvar mot dem i stället i match # 3.

Nej jag bara skojade. Det är nog inte bra taktik för då får Brown och Mershon öppna skott och levererar minst 40 pinnar tillsammans. Nästan varje gång som Brown får gå till vänster för ett hoppskott då gör hon poäng. Mershons skott är ett set shot med bollen lågt i utgångsläget så hon måste stå helt fri för att skjuta stabilt. Om hon får det utrymmet då är hon mycket säker. Om du inte tror mig så kolla vid nästa match.

Nu är det bara att rulla ut den röda mattan igen och hoppas på att några fler själar tar sig till Sporthallen så att spelarna blir lite inspirerande och tar i och bjuder publiken på lite underhållning. Det är ju för publiken som de spelar och inte för sig själva.

A3 avgör givetvis hemma på onsdag men jag är ganska säker på att Högsbo fick en hel del energi inför den kommande finalen – för final blir det för dem.

Jag håller på Jämtland i kväll när de för första gången spelar semifinal och det mot Södertälje.

Det står i lokal media att det var 1632 åskådare som såg Thoren mot Umeå FC i gårdagens premiär i div 1 fotbollen (egentligen div 3). Jag var där en stund och kollade och sanningen är att det var max hälften hur optimistiskt man än räknar . Jag tror att någon tror att de kan locka dit fler genom att sockra siffrorna.

Godmiddag