Måndag 1 april, 2019


Gårdagens höjdare var Wettarnas oväntade vinst i Borås. De hade det inte lätt med domarna men på något märkligt sätt så lyckades de vinna. Coach Balibrea avstod med att tacka domarna som vanligt och jag kan förstå honom åtminstone den här gången. När man vinner kanske man har råd att avstå.

Domarna har en helt egen regelbok här i Sverige. Matchen mellan BC Luleå och Jämtland var som en tjurrusning i Pamplona och den största och starkaste tjuren var Massamba. Han bara körde på sina försvarare som åkte med. Han körde över sina motståndare och han tacklade dem av plan. Collins lirade på samma sätt. Han spända alla sina muskler och musklade på. BC Luleå spelade hårt och desperat försvar och det knäckte Jämtland, som ”fick brunt i brallan” som Aulander brukade säga.

The X factor Kerney spelade helt vilt och galet både i försvar och i anfall, fick flow och svarade för hela 24 poäng. Alla i BC Luleå utom Anderson var lika galna, alltså helt Crazy. Anderson var bäst och han spelar alltid juste basket.

BC Luleå kommer aldrig att få spela så i Östersund i nästa match eller…………så höjer domarna nivån ett snäpp till så att de slipper blåsa mer än några få gånger var i varje period. Lätt förtjänta pengar och full förlorad arbetsförtjänst.

Jag tittade på NBA efteråt i Sportkanalen. Försvarsspelet var renare och jag måste säga att det även var roligare att titta på än matchen från Luleå, tycker jag som inte är så förtjust i NBA. Jag tittar helst på NCAA och igår såg jag en Mr Edwards i Purdue som satte 35 poäng varav 10 st trepoängare från 8-9 metermot högklassigt rent bra försvar. NCAA March Madness är basket på absolut högsta och bästa nivå och Mr Edwards är nu inte långt från NBA.

Om BSKT vinner i kväll i Södertälje då blir det en fjärde match på onsdag. Det vore riktigt roligt med en till hemmamatch men tyvärr så känns det inte realistiskt.

TTG spelade en innebandymatch i baskethallen i lördags. I media påstår de att de hade 650 åskådare men sanningen är den att det var max hälften. Jag var där och jag räknade som vanligt. Det finns en skylt i hallen som uppger att hallen tar 2000 åskådare som den gjorde förr när det var långbänkar och inte bredare och bekvämare stolar som det är idag. Jag tror att många höftar till med 650-700 när det är hälften. Dagens sittplatser är max 1200.

I och med detta får jag tacka för mig och avslutar härmed HOOPS skrivandet som har pågått nästan dagligen sedan 2014. Jag antar att klubbledarna i både BSKT och A3 säger ÄNTLIGEN och eftersom jag vet att ett flertal elitdomare läser vad jag skriver så drar även de en lättnadens suck att den enda konstanta p.i.t.a som finns lägger av.

Godmiddag