Torsdag 28 mars, 2019

Det blir intressant att se om BSKT kan rubba Södertälje i kväll. Scoutingen är rigorös och taktiken är säkert klar, frågan är bara om BSKT klarar av att genomföra den och kan skaka Södertälje.

Frågan är också om Södertälje satsar på en alternativ taktik. På hemmaplan spelade de mycket aggressivt över hela plan med oerhörd press på bollföraren och det brukar allt som oftast fungera på hemmaplan för dem.

Jag tippar att Södertälje inte kör på exakt samma linje utan i stället varierar försvaret. I anfall brukar Degernäs ge Bizaca stort ansvar när de spelar i Umeå. Blir det så även den här gången. Senast de var på besök levererade Bizaca 33 poäng. Han trivs i Umeå Sporthall (UEA).

Det är nästan mer intressant för mig om Jämtland kan vinna hemma mot BC Luleå. Jag som har Norrbottniskt blod i ådrorna håller alltid på Mosesons lag utom när de spelar mot Umeå, men det skulle ändå vara intressant med lite mer nerv i den serien.

Hoppas att de spelar basket i samma furioso tempo och att det inte blir en brottningsmatch, som det fanns tendenser till senast. Som tur var så spelade båda lagen så snabbt så att de inte hann med att brottas. Matchen börjar 20.04 så jag hinner hem och se den eftersom BSK spelar 18.34.

Luleå damernas kollaps borta mot Högsbo var mycket oväntad. Jag trodde att de skulle kunna prestera mer när det krävs men nu ser jag tydligt att de inte spelar som ett lag varken i försvar eller i anfall. Både Reed och Sandric kör alldeles för mycket solo och verkar mer tänka på nya uppdrag i mer lukurativa ligor än på att spela lagspel med de övriga.

Högsbo kan slå ut Luleå på lördag. De spelade med en stor beslutsamhet och då fick de dessutom flyt som innebar att de hade 26 poäng ledning i paus. Högsbo verkar dessutom ha gjort ett bra arrangemang. Extra insatt läktare på långsidan framför kameran och massor av högljudda ungdomar gav en fin inramning. Jag tycker att det är kul att se en klassisk förening som Högsbo tillbaka på nivå. Det är bara att önska att herrlaget går mot ljusare tider.

Kolla förresten in Grays guardspel i matchen mot Luleå. Årets playmaker-guard i ligan utan tvekan – i mina ögon.

Högsbo fick priset som årets lyft. De borde även få priset för årets arrangemang efter gårdagens match. Det var roligt att se hur de hade ansträngt sig. En ny frisk fläkt i serien. Förresten så tycker jag att spelarna glömde bort att ge coach Sandberg en björnkram igår när slutsignalen gick. Alla spelare kramade om varandra men coachen som har byggt upp allt glömdes bort. Typiskt.

Elin Ljunggren i Alvik vaknade till liv efter en tids skott torka och då kunde de vinna borta mot Eos vilket troligtvis även räcker till för att vinna nästa match och ta sig till semifinal.

Norrköping utan McCorkel kunde inte stå emot Telge som nu möter A3 i semifinalen. Det blir en bättre semi än det hade varit med Norrköping.

Wettarna kunde stå emot en halvlek men sedan gick A3 tåget och det blev en komfortabel seger. Mershon satte fem av sju treor. A3 behöver henne i form. Fyra av fem starters fick spela många minuter dock inte Asoro som bara spelade 14½. Jag ser fram emot nästa torsdag och semifinal 1 mot Telge.

Bakken Bears kunde inte stå emot Israeliska Holon som vann komfortabelt på hemmaplan och årets Europe Cup är över för de danska hjältarna.

Är det verkligen så att ingen på medierna har noterat att Povilas Gaidys den 208 cm långa väl skolade litauern inte var med i de senaste matcherna med BSKT. Jag valde att inte skriva om turbulensen i HOOPS men nu när han har lämnat laget och ingen bryr sig då kan jag i alla fall tycka att det var trist att han fick gå eftersom han hade kunnat hjälpa laget om han hade fått spela. De få minuter som han fick på plan under tiden i Umeå tycker jag var bra minuter. Jag har så svårt att förstå varför man tar in en spelare som man känner till väl och sedan skickar honom efter bara några veckor.

Undrar om man måste byta bank. Jag har varit Sparbanken/Swedbank trogen sedan tonåren men nu sviktar solidariteten igen. Den första gången jag började tveka var när de slutade med ränteutdelning på insatt kapital. Den andra gången var när de slutade med att ha kontanter på banken. En bank utan cash är ingen riktig bank tycker jag. Jag får ta mig en snabb funderare på detta.

Godmiddag