Onsdag 27 mars, 2019

Onsdag 27 mars, 2019

BSKT startade som vanligt utan fart på fötterna och hängde inte alls med i försvaret. Södertälje spelade med kroppskontakt som är tillåten i den svenska ligan från den första sekunden och BSKT kom ingenstans. När man möter det försvaret då måste spelarna våga och kunna spela 1 mot 1 i stället för att lite sig till spelsystem.

Sköna Gröna sköljde över BSKT med 20 – 8 på 7 minuter och vann första perioden med hela 31 – 13 och matchen var över. Om inte BSKT startar med fotarbete och lite annantojsta (jävlaranamma)då blir det samma visa i morgon i match # 2. Jag hoppas att spelarna inser att det kan vara säsongens sista hemmamatch och är beredda att offra lite extra för sin lilla men trogna hemmapublik.

Jag tycker att som det såg ut igår i Södertälje så verkade ett flertal av de utländska proffsen redan tänka på hemresan till veckan. Jag hoppas att det blir en hellweek för dem om de inte är beredda att bjuda publiken på det bästa de har att ge.

I kväll säkrar A3 semifinalplatsen men inte utan besvär. Wettarnas amerikanska Gardner som bänkades i Umeå fick nog och ville åka hem. Hon var riktigt bra när hon kom i höstas men verkar ha hamnat i kylskåpet ganska tidigt. Luleå vinner borta och den här gången går det lättare än i match ett. Eos slår ut ett Alvik utan McCarville och Telge slår ut Norrköping om McCorkel inte spelar bra. Jag vet du tror inte på Eos eller Telge men det gör jag.

I kväll spelar mina favoriter Bakken Bears returmatchen i kvartsfinal. De vann bara med 1 pinne på hemmaplan så det blir mycket svårt men inte omöjligt i Tyskland mot Wurtzburg. Alba Fehervar, Ungern föll med 33 p borta mot Holon, Israel men vann med 33 hemma och det blev förlängning men där var Holon lite starkare och gick vidare trots att de förlorade med 27 poäng.

81% av rösterna till Lundqvist som årets guard och resten till Brown. Jag fattar tydligen ingenting. Lundkvist & Brown kan inte spela som t ex Gray. Hon är en riktig guard i mina ögon.

Högsbo fick priset som årets lyft och det är väl ok men jag skriver det igen, Sandberg borde ha fått priset som årets coach.

Att Halvarsson får priset som årets center var givet eftersom hon är den enda rena centern i hela ligan. Ingen konkurrens.

Jag undrar om A3 plockar hem ett enda pris. Jag tror inte det. Alla hoppas att A3 skall misslyckas även om alla utom Luleå har dem som favoriter. Jag tror fortfarande att Luleå vinner. A3 ser för tunna ut i mina ögon.

Tur att man inte har några Swedbank aktier och tur att staten garanterar slantarna på kontot för det börjar lukta bankkonkurs.

Godmiddag