Måndag 25 mars, 2019

Wettarna kom till Umeå utan att bjuda på bästa motstånd. Det finns olika sätt att se på en match. Det kallas för taktik. Pinto valde att inte satsa på seger utan bara att spela av matchen och i stället satsa allt på att vinna hemma i match # 2.

Hur kan du tro något sådant var det någon som sade. Alla vill väl göra sitt bästa i en kvartsfinal.

Jag ställer en motfråga. Tycker du som såg matchen att Pinto gjorde sitt yttersta för att vinna matchen ?

Jag tycker att han inte gjorde sitt yttersta för att få laget att prestera på topp och att försöka vinna matchen. När A3 gjorde sitt första ryck i matchen då tog han inte time out. När A3 gjorde det andra rycket då tog han inte heller en time out. Varför spara på dem och ta med dem ut i omklädnings rummet i pausen när kvartsfinalmotståndaren har ryckt ifrån ?

Om man kan coacha då agerar man i ett sådant läge eller så bryr man sig inte att siffrorna rinner iväg. Eftersom Pinto är landslagscoach så måste han väl kunna coacha så då måste slutsatsen bli att han inte brydde sig.

Han höjde aldrig ens rösten under matchen trots att hans spelare ibland strödde bollar lite hur som helst när A3 skruvade upp intensiteten. Pinto tog inte ens alla sina time outs i den andra halvleken det säger allt. Wetter coachen försökte vagga A3 till söms inför match # 2 på deras hemmaplan på onsdag så att de skall tro att det hela redan är över. Det är bara att vänta in den matchen och se om de lyckades.

För en månad skrev jag att det inte skulle förvåna mig om Alvik inte ens tar sig till semifinal. När McCarville drog tillbaka till USA då blev krisen värre. Igår blev det förlust på hemmaplan mot Eos. Efter den förlusten så har Eos bollen.

Förra veckan skrev jag att Norrköping utan McCorkel är ett helt annat lag. Igår fick de spela utan henne igen och då slutade det illa och Telge kunde vinna borta. Om McCorkel kan spela då är de med i matchen igen annars är det över efter två matcher,

Luleå hade för många det oväntat svårt hemma mot Högsbo men lyckades till slut avgöra till sin fördel. Robin Sandberg är för mig den givna personen som årets coach i ligan och inte Kausite. Nykomlingen som skakar alla och spelar kvartsfinal och matchar Luleå. Kausite och Taylor har gjort det bra men Sandberg är given.

När semifinalerna är avklarade och bara finalerna återstår då är det över för alla övriga. Min fråga är. Varför spelar vi inte om bronsmedaljer i Sverige ? I Finland gör man det men bara i en match. Förlorarna i semi möts i en match och det lag som hade bättre placering i grundserien får hemmaplan. Kul grej tycker jag.

I kväll startar herrarna och Borås slår givetvis Wettarna. Det enda som är intressant i den matchen det är om Balibrea kommer att skaka hand med domarna efter matchen eller inte. Jämtland åker till Luleå för att försöka vinna för första gången i år mot dem. De har varit nära flera gånger så det kan komma idag. Min åsikt är klar. Domarna har ett gigantiskt ansvar för att det skall bli fair play i slutspelet. Det får inte bli så att det lag som spelar hårdast och fuskar mest vinner.

Godmiddag