Lördag 23 mars, 2019

I morgon blir det återigen parkeringskaos utanför Gammliahallen. Klockan 16:00 spelar A3 Basket damerna kvartsfinal mot Wettarna från Huskvarna och klockan 17:00 spelar Dalens herrar kvartsfinal mot Linköping. Det kommer att vara total anarki på parkeringen från kl 15.00 – 18.00. Bilar kommer att parkeras på förhyrda platser, cykelparkeringar, trottoarer trots risken för 650 kronor i böter.

I fredags spelades semifinalerna i damernas Euro Cup. Både Girona och Schio förlorade sina hemmamatcher mot BLMA resp. N. Orenburg så det blir svårt men inte omöjligt i returerna.

På torsdag kvällen spelade även Bayern M hemma mot Barcelona i Euroleague. Finske Koponen har inte rosat marknaden de senaste veckorna men i den avgörande perioden blev det 14 poäng och det avgörande skottet med ett par sekunder kvar. Skön känsla efter att ha vunnit mot laget som han spelade med för i två år. Vinsten innebar också att Bayern M. har en liten chans att placera sig balnd de åtta bästa och ta sig till slutspel.

Jerebko gör det bra i GSW men prata lite mer om finska Lauri Markkanen som spelar i Chicago Bulls. I senaste matchen som man vann mor Washington Wizards med 120 – 126 gjorde Markkanen 32 poäng, 13 returer och 5 assist. Det kallar jag att göra bra ifrån sig.

I morgon startar slutspelet för damerna och på måndag för herrarna. Jag tror att det kommer att bli en del överraskningar. På damsidan finns det utmanare som kan skrälla och på herrsidan kan alla kvartsfinallagen vinna både hemma och borta om det blir 100% fair play. Det är min åsikt.

Idag bjuder jag på en teaser. Vad jag förstår så utspelar sig just nu bakom kulisserna en riktig basketsåpa i Umeå som kommer att få konsekvenser inför framtiden, men eftersom allting är hysch hysch och väldigt känsligt så väljer jag att inte säga ett knyst.

Har du sett i media om att finnarna lär skall vara världens lyckligaste folk. Jag vet inte riktigt vad jag skall tro om det eftersom jag känner en hel del finländare och de är för det mesta inte några muntergökar innan de har fått lite kosken innanför västen. P1 morgon intervjuade en man på stortorget i Helsinki och han svarade: – ”Nå men har man fro, baarn, baarnbaarn, hond och någonstans att bo då är man väl lycklig”.

Sveriges bästa lag möter UIK på lördag skriver lokalmedia men det stämmer inte. Det var i fjol Piteå IF blev mästare och var Sveriges bästa lag. Nu är det en ny säsong och allt annat är historia. Laget åkte ur svenska cupen förra helgen efter att ha blivit utspelade av Kristianstad. Jag kallar det för falsk marknadsföring. När skall media och vissa företag sluta leva i Champions League åldern.

Godmiddag