Torsdag 14 mars, 2019

T A3 mot Mark blev som väntat och inte mycket att orda om förutom att jag tycker att det var synd att inte Emma Häger fick åka med till Umeå och på samma gång träffa släkten.

Domarinsatsen var utmärkt men det var en ganska lätt dömd match där lagen försökte spela rent försvar och i dam basket slipper vi alla diskussioner och tjat mellan spelare och domare och vi slipper se osportsliga beteenden var och varannan minut som det är i dagens herrbasket – det är det allra bästa med dambasketen – det personliga uppträdandet och diciplinen. Matcherna går dessutom smidigare och snabbare och är inte lika hysteriskt högljudda. Herrmatcherna tar nästan 2 timmar pga allt bullshit.

Några tankar inför slutspelet:

A3 har sin startfemma signed and sealed men vilka skall bli nummer 6-7-8 som ger laget stabilitet när starterna måste vila. Brown verkar inte vara i den form som krävs för att leda laget i playoff. Hon måste ligga på 20+ i varje toppmatch om laget skall kunna vinna. Mershon är väldigt ojämn och Lawrence vet ingen vad hon kommer att erbjuda i nästa match. De enda som är någorlunda stabila är Degbeon och Asoro.

Jag vet inte vad som hände i Norrköping men det sticker verkligen ut att de förlorade hemma med 35 poäng mot Visby trots att McCorkel var tillbaka. Den matchen skall jag se när jag får lite tid över. Har Norrköping kollapsat. Jag hoppas att det blir Visby för A3 i kvarten. Wettarna är för svaga och Visby har mer att ge. De såg trötta ut när de besökte Umeå nyligen men kanske var det en tillfällighet.

Att Högsbo vinner mot Alvik utan McCarville förvånar inte mig. Högsbo är på G och kan överraska men det skrev jag ju för lääääänge sedan och de förstärkte också med Morris. Alvik får det tungt i slutspelet om McCarville inte orkar.

Telge är lite på gång igen. En ganska bra insats mot Luleå som letar efter ”the connection”, som skall bära laget i slutspelet. Igår matchade han hårt nästan den femma (felixova saknades) som jag skrev om efter derbyt förra veckan. Reed, Barthold, H&H + Sandric, som jag tycker bjuder på högt och lågt. Visscher letar. Jag tvekar om Visscher har några kort i rockärmen längre. Det skulle möjligtvis vara Allis Nyström som gör sensationell comeback.

Taylor-Lundgren imponerar återigen med att få Eos att prestera på topp trots ett ganska tunt spelarmaterial. En joker i slutspelet, var så säkra.

Carolo som i vinter har spelat i damernas Euroleague missade slutspelet som bekant. Igår blev de utslagna i Euro Cup kvartsfinalen av likaså franska BLMA med Taylor Wurts och Tina Trebec. Sverigebekantingarna spelar med Miyem, Dabovic, Ciak m.fl. I eftermiddag spelar Cukurova hemma mot Schio. Jag skulle bli förvånad om inte Cukurova (+4) tar en semifinalplats. Girona (+23) slår ut Lyon, däremot blir det tight mellan Avenida (-8) och Nadehzda.

Mina favoriter Bakken Bears från Åhus i Danmark vann även bortamatchen i Ziona, Israel med 76 – 81 och är nu klara för kvartsfinal för andra året i rad i Europe Cup. Känn på den alla svenska klubblag i BLH. Det blir tyska Wurtzburg i kvarten och det blir tufft men inte omöjligt.

Jag såg igår en snutt från Asiatiska Cupen. I det ena laget från Palestina spelade Omar Krayem. Nivån på basketen var låg och Omar Krayem är verkligen inte i den form som vi vill se honom. Lite tragiskt att se faktiskt. Han var i BSKT i höstas men även då som det verkade helt ur form. Man spekulerade om missnöje mot ledningen och även om skada – jag vet inte vad som var sant och det blev som det blev och det var nog bäst så.

Jag har en bekant som själv är aktiv domare och som hade känslan att en av domarna blåste mycket mot BSKT i matchen mot Nässjö så hen lade ner ett par timmar vid datorn och granskade matchens foul avblåsningar och det visar sig att en av domarna tog 62% av alla foul som blåstes mot BSKT men bara 50% av dem som blåstes på Nässjö. De både övriga domarna fördelade sina foul avblåsningar ganska jämnt på båda lagen. Det är fakta som du kan spekulera hur du vill med.

I morgon spelar BSKT i Uppsala mot laget som senast tog sin andra seger för säsongen genom att besegra wettarna på bortaplan. Jag antar att Dawit och Nordström är sugna på att få med sig en vinst mot BSKT innan säsongen är slut. Det är bäst att BSKT taggar till sig ordentligt för det är viktigt att göra bra matcher och förbereda sig inför slutspelet.

Förresten jag snackade med Gustavsson och han förklarade att Mathiue gjorde helt rätt senast i hjälp roteringen så ingen skugga skall falla över honom, det var några andra som missade i stället men så långt tänkte inte jag.

Godmiddag