Onsdag 6 mars, 2019

Onsdag 6 mars, 2019

Undrens tid är inte förbi det kan jag konstatera efter att ha sett den minst sagt makalösa comebacken och svängningen i matchen mellan BSKT och BC Luleå igår kväll. Segern med 87- 82 är i mina ögon än mer imponerande än buzzer vinsten uppe i Luleå senast.

BSKT var ”som vanligt” enligt min åsikt inte redo på hemmaplan. Uppvärmningen var slapp och när BC Luleå spelarna satta fart så hängde BSKT inte med. Gustavsson luftade bänken friskt men vad spelade det för roll. Man var inte redo och BCL framstod nästan som Harlem Globetrotters stundtals. Det fanns åskådare som gick hem i pausen med minus sjutton (17) poäng. Det var helt enkelt över.

Jag noterade dock en taskig attityd från flera BC Luleå spelare när man flinade och skrattade på spelarbänken och vi fick tom se en spelare som smådansade till musiken vid spelarbyte.

Dom trodde nog också att det var över för när BSKT helt plötsligt började spela riktigt bra man man försvar över hela banan då svängde matchen totalt. BC Luleå tappade humöret och det blev riktigt grinigt som hade kunnat urarta men som tur var så skärpte sig rättskiparna i slutet av matchen.

Terminator Gilchrese stängde ner Collins och till och med André Nilsson spelade aggressivt försvar ända ut till åtta meter då händer det grejer. BC Luleå solokörde och blev helt enkelt stoppade, skottprocenten sjönk drastiskt och humöret som sagt med den. Massamba 6, Shine 4, Hansson 3, Kerney 3, K-Berglund 3 det säger en hel del.

Jag kan inte säga annat än att Gustavssons taktik fungerade i den andra halvleken. Jag skrev i HOOPS inför matchen om BSKT:s stora övertag nära korgen och det utnyttjades maximalt men jag tycker att det var Gilchrese som avgjorde med sin defensiv mot Collins och sina beslut i slutet då han satta två treor direkt när försvaret slarvade och dessutom kvickt gjorde en layup när roteringen slappade i Luleå.

Det var inte en hårtork som Luleå spelarna åkte på efter matchen utan en stor industrifläkt. Slutsignalen ljöd vid 19.50 därefter försvann Luleålaget in i omklädningsrummet och coach Öqvist var minst sagt högljudd. Industrifläkten avlöstes av en storm som nästan nådde orkanstyrka och först efter ca 90 minuter var stormen över och spelarna kunde ställa sig i duschen. Jag misstänker att de får springa en hel del på träningarna den här veckan.

Den tekniska foulen på Mathiue för filmning är en skandal. Han blev hårt foulbumpad när han försökte ta sig fram. Det borde i stället ha varit osportslig foul på Luleå spelaren. Mathiue fick lämna planen när matchen stod och vägde. Kanske insåg domaren som tog den foulen att han hade gjort ett stort misstag för efter att det hände så var bedömningen av båda lagen rättvis och därför kunde BSKT vinna.

Inför Luleå vs A3 i morgon.

När det stod klart att kroatiskan Jelena Ivezic skulle komma till A3 basket då skrev jag ”show me your game”. Hon var mkt bra vid OS i London och spelade nästan nonstop i dessa matcher. Tyvärr så har hon ännu så länge inte visat särskilt mycket av sitt spel men det beror nog på att hon inte riktigt vet vad hon får göra. Hon får sällan bollen eftersom Brown har den för mycket, men nästan varje gång som hon har fått den har det hänt något bra. Om hon har attackerat baslinjen så har hon frispelat någon i det egna laget om de bara har rört sig mot korgen och har varit med på passningen. Hon har inte fått många skottlägen. De få öppna som hon har fått har hon förvaltat väl. Jag skulle inte bli helt förvånad om hon gör en riktigt bra match mot Luleå i morgon om hon får ta egna initiativ.

Jag tippar att Visscher sätter Camara-Ponturo på Brown med uppgift att grisa till det för henne. C-P är bra på aggressivt och tufft försvar om hon får det direktivet. När hon spelade i Visby var hon en p.i.t.a för många guards.

Blir också intressant att se om Barthold kliver upp till sin nivå eller om hon spelar vidare som hon har gjort den här säsongen – på en lägre nivå. Sandric bli intressant att se. Hon har en hög kapacitet men hon spelar lite slarvigt både i anfall och försvar. Hon kan dra på sig 2-3 snabba foul och snabbt hamna på bänken.

Luleå borde vara något vassare på sin hemmaplan men om A3 spelar bra försvar då spelar de även bra anfall och då vinner de matchen.

TTT Riga utan Slaughter blev slaktade av UMMC, det blir två raka även om amerikansken spelar på fredag. Kursk körde över Polkovice och vinner även på fredag. Sopron vann bara med 66 – 65 mot Bourges. Jag tippar att det blir en tredje och avgörande dem emellan. USK vann med 22 mot Febnerbache men även här blir det en 3:e och avgörande match eftersom jag tror att Fener tar match två.

Godmiddag