Söndag 24 februari, 2019

Söndag 24 februari, 201

De fria kanalerna sänder skidsport i alla tänkbara former, Undrar hur länge det skall ta innan Svt inser att det är nya tider nu. Förmodligen har min aska spridits för vinden innan det händer.

Jag har i alla fall lyckats att få se Sveriges match mot Danmark och enligt mig så var vinsten inget annat är ren flax beroende på otroligt korkad coachning av den danske coachen de sista minuterna eller var det kanske spelarna som tog egna beslut. Antalet felbeslut som de tog då är ganska så oslagbart.

Sverige saknade helt organiserat strukturerat spel. Hela matchen dominerades av individuella prestationer i en mot en spel. Kanske rätt taktik att helt spola Bosic taktiken och bara köra eftersom tiden är för knapp. De svenska spelarna kanske inte klarar att coachas av en timeout coach som ritar upp spel som man aldrig har hunnit träna in desto mer men ändå klarar av att utföra .

Wettarnas 1 – 3 – 1 zon mot Visby gav utdelning igen. Jag har svårt att se varför alla lag väljer att attackera den på baslinjen. ”En taktisk triumf” står det på basket.se hemsidan men då har givetvis wettarna själva författat texten. Inte är det väl någon taktisk triumf att spela 1-3-1 och en stund box and one, men det är strategier som ibland går hem och ibland blir det katastrof. När det inte fungerar då kallas det kanske för fjasko. Visby var inte ens nära att vinna mot wettarna, så svagt spelade de.

Högsbo utan Hyder är inte samma lag och Morris var inte det lyft som de hade trott. Södertälje vann pga att de är ett bredare och bättre lag trots att de plockade bort Lundqvist ganska bra. Jag tycker att hon inte verkar vara i balans. Kanske beror det på en för tung ansvarsbörda i laget. De har fler spelare som kan bära laget men allt verkar hänga på att Lundqvist skall prestera.

Ser att Fagervall menade efter förlusten mot Pantern att de hade ”torrt krut i bössan” men han måste väl ha menat ”blött krut i bössan” för det är då det inte fungerar med skyttet.

Godmiddag