Torsdag 21 februari, 2019

Torsdag 21 februari, 201

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något förrän på fredag men några snabba rader får det bli idag i alla fall.

Ramstedt kallades in som ersättare för Czerapowicz fick jag läsa på onsdagen. För det första så borde landslagsledningen veta om att han har varit skadad hela säsongen. Jag har följt hans lag och han har inte spelat på mycket länge. För det andra så är inte Ramstedt någon 3 poängsskytt så Ramstedt ersätter inte honom.

Sista omgången i damerna Euroleague spelades på onsdagskvällen och från grupp A gick UMMC Ekaterinburg , USK Prag , Bourges och CCC Polkowice vidare. Från grupp B Dynamo Kursk, Sopron, Fenerbache och TTT Riga.

Riga föll hemma med 71 – 79 mot Sopron i den sista gruppmatchen vilket innebar att de möter UMMC i kvartsfinal. Min bortförklaring till att det blev så det heter Slaughter. Rigas duktiga amerikanska allroundspelare kunde inte delta pga sjukdom/skada och det kostade för mycket. Tilläggas bör att Sopron gjorde en nästena perfekt första halvlek – inte Zahui. Bourges och Polkowiche är liksom Riga stora överraskningar för mig som kan fortsätta att överraska i kommande kvartsfinaler. Knappast Polkowice som får möta Kursk.

Avenida misslyckades trots att de värvade Jewel Lloyd efter nyår då förstår du kanske nivån på ligorna. Avenida, Nadezdha, Carolo och Schio går nu vidare till kvartsfinal i Eurocup. Någon av dem kommer att stöta på starka Cukurova som besökte Umeå i höstas. De slår ut Wisla i eftermiddag.

I kväll finns det sex (6) direktsända basketmatcher av intresse för mig. Den två första missar jag pga jobb, därefter följer tre matcher som kolliderar. Jag väljer mellan Finland – Frankrike och Sverige – Danmark. Jag får se om det blir sappande. Som avslutning kan jag i alla fall lugnt slå mig ner och se Barcelona – Baskonia i Euroleague kl 21.00.

Jr NBA Sweden är en ny företeelse i Sverige som i år vänder sig till dem som är födda 2004-2005. Initiativet som sådant är berömvärt av NBA organisationen men normalt eftersom det är business i allt de gör och att de vill erövra världen. Det som förvånar mig det är de personer som kommer till Sverige som deras representanter. Ingen av deltagarna har någon aning om vem WNBA dam spelaren Tischa Penicheiro är mer än om de har googlat henne eller tittat på någon gammal film på youtube. Jag tror dessutom att hon är ganska obekant för de flesta basketmänniskorna i Sverige. Penicheiro var en bra spelare men inte på den nivån så att hon är känd i basket u-länder som Sverige. Personligen tycker jag att det hade varit bättre med några svenska förebilder som har spelat i WNBA.

Godmiddag