Onsdag 20 februari, 2019

Onsdag 20 februari, 201

Det är underbart när ljuset kommer tillbaka till oss i den norra landsändan. Redan före kl 08.00 ljusnar det och först framåt 17.30 sänker sig mörkret över oss och för varje vecka som går får vi ytterligare 30 minuter ljus. I Skåne varnar man för risk för gräsbränder och pratar om att sommaren är här. Tranorna har kommit till Hornborgarsjön. Vi har fortfarande massor av snö men ingen förstår vad ljuset uppe i norr betyder för oss.

Jag skulle bli förvånad om inte Nilsson blir uttagen i landslaget mot Danmark. Om han har kunnat delta i träningen fullt ut då borde hans spelstil passa den spanska coachen. Om man går på gamla meriter då är han chanslös.

Lite lustigt att läsa skriverierna om Nordström i nsd.se och op.se. Trots att han vid 27 års ålder ännu inte har nått a-landslaget höjs han till skyarna och jämställs lönemässigt med de bästa amerikanerna i Jämtland.

Jag tror mig kunna en hel del om basket men jag har inte sett den storheten hos Nordström, som beskrivs i olika medier. I ett bra lag är en han en bra rollspelare. I ett dåligt lag är han en dominerande spelare det är min analys. Ute i Europa finns det hundratals sådana spelare som sitter på bänken. Nordström är en ok spelare man inte sååå bra.

Luleås damer spelar i morgon mot Rostov om en plats i final four i EWBL. Jag skulle bli väldigt förvånad om de inte lyckas vinna med tvåsiffrigt som räcker. Luleå skulle vinna utan Reed och Sandric, men nu är de med så vinsten blir 20+. Om final four hamnar i Luleå då åker jag upp.

Luleå Energi Arena blir något helt annat för Rostov än en sunkig gammal rysk flyghangar med några hundra personer i publiken.

Idag finns det några intressanta dam matcher i Euroleagues sista omgång i grundserien att titta på om du är sugen. 18.00 möter TTT Riga ett pressat Sopron som troligtvis måste vinna för att ta sig till slutspel. Avenida hotar från den femteplatsen och de vinner hemma mot Olympiakos, matchstart 20.30. Den andra gruppen är inte lika intressant men kampen om den fjärde platsen är stenhård mellan Polkowice och Nadezhda. CCC Polko spelar hemma och kan klara det med en vinst men USK Prag är svåra. Nade kan definitivt vinna borta mot Schio.

I morgon startar VM kvalet igen. Tyvärr spelar Finland hemma mot Frankrike samtidigt som Sverige spelar hemma mot Danmark. Jag får väl lov att välja Sveriges match live men tyvärr måste jag säga att Finland är klart bättre än Sverige utan sina bästa och Frankrike är ruggigt bra även om de bästa inte är med.

KFUM Umeå har anmält damlaget till kvalspel mot basketettan och det är positivt men frågan är hur SBBF ser på det. Laget ligger just nu fyra och kanske kan ta sig upp på den tredje platsen som berättigar till kvalspel men då måste de besegra både Luleå hemma till helgen och och IKSU borta den 27:e. Åtminstone har det varit så tidigare att ett lag får vara sämst trea i en serie för att få kvala. Kanske har SBBF ändrat på det.

It takes two to tango. Jag slutade titta på tisdagens Champions League match mellan Liverpool och Bayern Munchen efter en kvart. Jag tycker synd om alla tusentals tillresta fans som satsar massor av pengar på att åka till Liverpool för att se matchen och så blir det ingen match eftersom det ena laget bara stänger ner. Här har fotbollen något att fundera på. Kanske dags att införa bakåtspel……………

Godmiddag